Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: Όχι στην αντιδραστική παλινόρθωση

«Η μεταστροφή των πολλών γίνεται φανερή σε κάθε δημόσιο βήμα του Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και καταγράφεται στις πίσω σελίδες των δημοσκοπήσεων, αποτυπώνοντας μια δυναμική που σύντομα θα δώσει εμφατική απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αντιδραστική παλινόρθωση». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού, προεξοφλώντας τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Στην ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Η λαϊκή θέληση βρίσκει τη φωνή της», αναφέρονται τα ακόλουθα:
Όσο πλησιάζουμε στην κρίσιμη ώρα των αποφάσεων τόσο η κοινωνία αντιλαμβάνεται το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 20ής του Σεπτέμβρη. Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, τόσο οι πολίτες αναγνωρίζουν τις πραγματικές, ουσιαστικές και προς όφελός τους προτάσεις διεξόδου από την κρίση και συγχρόνως αντιλαμβάνονται τους πραγματικούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα πεζοδρομιακού τύπου πολιτικά αντριλίκια. Η «εθνική προβιά» των συμφερόντων και της διαπλοκής γίνεται όλο και πιο διάφανη, ώστε όλο και περισσότεροι μπορούν να διακρίνουν το τρίχωμα του γερασμένου λύκου που καραδοκεί πίσω από την κάλπη για να ξαναστείλει στην ανεργία τους «άχρηστους» και να δώσει το έναυσμα για νέα αθέμιτα πάρτι και φαγοπότια.

Η μεταστροφή των πολλών γίνεται φανερή σε κάθε δημόσιο βήμα του Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και καταγράφεται στις πίσω σελίδες των δημοσκοπήσεων, αποτυπώνοντας μια δυναμική που σύντομα θα δώσει εμφατική απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αντιδραστική παλινόρθωση. Πίσω από τη λέξη συσπείρωση των δημοσκοπήσεων, για τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται μια κοινωνική πλειοψηφία που επιθυμεί την αλλαγή της χώρας προς όφελος των πολλών. Και είναι αυτή η αυξανόμενη συσπείρωση που αποτελεί σήμερα τον μεγάλο εφιάλτη των κυκλωμάτων και των αντικοινωνικών δυνάμεων που η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί. Στην Άρτα, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή και την Καβάλα οι πολίτες με την παρουσία τους προσωποποίησαν τα όσα αριθμητικά καταγράφονται στα ποσοστά της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι πολίτες που απόψε στην Καλαμάτα θα ανεβάσουν με την παρουσία τους ακόμα πιο ψηλά τη λαϊκή πεποίθηση πως μόνο με όχημα την Αριστερά μπορεί να κερδηθεί την άλλη Κυριακή ο μεγάλος αγώνας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Το πολιτικό προσωπικό των ολιγαρχών και των χρεοκοπημένων μιντιαρχών, που εδώ και μέρες στριμώχνεται κάτω από το δημοσκοπικό ταβάνι της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο, δίνει την ύστατη μάχη που αποσκοπεί στη μείωση του εύρους της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει την ύστατη μάχη μήπως και επιβάλει τον Β. Μεϊμαράκη ως πολιτικό δεκανίκι και κλητήρα των συμφερόντων τους χωρίς όμως να λογαριάζει τη λαϊκή θέληση που μέρα με τη μέρα βρίσκει τη φωνή και την περπατησιά της. Και η φωνή αυτή θα έχει τόση ένταση όσο ηχηρή θα είναι και η απάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.