Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κλαδιά και άλλο εύφλεκτο υλικό σε κεντρικό δρόμο της Καλαμαριάς

Εύφλεκτο υλικό με σωρούς από ξερά κλαδιά και άλλα απόβλητα, εξακολουθεί  να είναι πεταμένο αποτεθειμένο στην Καλαμαριά, κατά μήκος της οδού Ικάρων που συνδέει την Εθνική Σχολή Δικαστών με το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε από μέλη και φίλους της η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ) τα υλικά αυτά παραμένουν στο συγκεκριμένο σημείο από τις 28 Ιουλίου, με ευθύνη του αντιδημάρχου  Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Καλαμαριάς, Στ. Ζαμπέτογλου, παρα την αντίδραση της ΡΕΚΚ με γραπτές ανακοινώσεις και καταγγελίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πίεση που ασκεί συνεχώς η ΡΕΚΚ σε σχέση με την ανεξέλεγκτη απόθεση στερεών αποβλήτων με ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και σε γνώση του Δημάρχου, φαίνεται ότι αποδίδει, αν συγκρίνουμε το φωτογραφικό υλικό με αντίστοιχο παλαιότερης ημερομηνίας, αλλά δεν είναι αρκετή,  ώστε να εξαφανιστεί εντελώς κάθε εστία πιθανής πυρκαγιάς, ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.
Απαιτείται επεξεργασμένο σχέδιο, που φαίνεται ότι δεν διαθέτει ο Δήμος, ευαισθησία και   σεβασμό στο περιβάλλον, που είναι ζητούμενα.
Η ΡΕΚΚ καλεί τους πολίτες, ως αληθινούς θεματοφύλακες του περιβάλλοντος, να αναφέρουν  άμεσα με γραπτή καταγγελία αυτά τα περιστατικά στις υπηρεσίες του Δήμου και στα υπόλοιπα όργανα του Κράτους και να αξιώνουν την άμεση αποκατάσταση της κάθε είδους περιβαλλοντικής βλάβης.

                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.