Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Τι λένε οι βουλευτές Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας

Αιχμές εκατέρωθεν ανταλλάσσουν μέσω δηλώσεών τους στο thestival.gr οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι βουλευτίνες που προσχώρησαν στη "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και τις διαφαινόμενες κάλπες, βουλευτές και των δύο στρατοπέδων βρίσκονται επί ποδός για την εξασφάλιση της μερίδας του λέοντος των αριστερών ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης νέας κυβέρνησης.
Στήριξη σε Τσίπρα και αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα
Κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο απ. Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, απέφυγε να αναφερθεί στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και αρκέστηκε να τονίσει τη σημασία των επερχόμενων εκλογών. "Είναι πλέον αντιληπτό από όλους ότι η κυβέρνησή μας δεν αποφασίζει ερήμην του ελληνικού λαού, όπως στο παρελθόν. Για εμάς, ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και καλείται και πάλι να αποφανθεί για την πορεία του τα επόμενα χρόνια. Εκείνο το οποίο καλούνται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αποφασίσουν, είναι αν επιθυμούν ένα μέλλον με ανάπτυξη, σταθερότητα ή την επιστροφή σε πρακτικές και συνήθειες του παλιού πολιτικού συστήματος", δήλωσε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: "Σε ό, τι με αφορά, είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα επικαιροποιήσει με την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές τη βούλησή του για την υλοποίηση μιας τριετούς συμφωνίας με αντίρροπα μέτρα, την ουσιαστική διευθέτηση του χρέους και πάνω από όλα το όραμά μας για μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής μας σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ορατά. Οι πολίτες θα αναδείξουν για άλλη μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτεύουσα πολιτική δύναμη".
Από την πλευρά της, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Τεκτονίδου, μιλώντας στο thestival.gr, έκανε λόγο για ορθολογικές πρακτικές από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα. "Εγώ είμαι με τον ορθολογισμό. Δεν φτάνει η νοημοσύνη, χρειάζεται και ορθολογισμός. Ο προορισμός, το λιμάνι εξακολουθεί να είναι το ίδιο. Η ζωή μας φέρνει δυσκολίες. Δεν νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε, απλώς προχώρησε σε ελιγμούς για να επιβιώσουμε. Η κανονιστική δύναμη των πραγμάτων επέβαλε αυτήν την επιλογή", σημείωσε η κα Τεκτονίδου για την απόφαση των πρόωρων εκλογών. Όσο για τους βουλευτές που προσχώρησαν στη "Λαϊκή Ενότητα", η κα Τεκτονίδου σχολίασε: "Καθένας κάνει αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή του. Η εφαρμοσμένη πολιτική είναι κάτι διαφορετικό από τη φιλοσοφική ενατένιση".

Δηκτικά σχόλια για την Αριστερή Πλατφόρμα
Υπεύθυνους για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους "οπαδούς της δραχμής", ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. "Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφασή τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κριθούν από τον ελληνικό λαό", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταφίδης.
Σε πιο ήπιους τόνους, αλλά στο ίδιο κλίμα, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε "λύτρωση για τη χώρα" τις επερχόμενες εκλογές. " Ήμουν ΣΥΡΙΖΑ και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν είναι μία λύτρωση για την Ελλάδα. Έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε ένα δυνατό σχέδιο με εθνικές αλλαγές, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με μία μειοψηφική κοινοβουλευτική δύναμη", δήλωσε στο thestival.gr ο κ. Φάμελλος, ενώ σχετικά με τη δημιουργία της "Λαϊκής Ενότητας" σχολίασε ότι η πρότασή τους είναι αδιέξοδη. "Δυστυχώς, οι σύντροφοί μας επέλεξαν τη διάσπαση. Έγιναν πολλές προσπάθειες ενότητας, καθώς πέρασαν τέσσερις ψηφοφορίες όπου διαφοροποιήθηκαν και παρόλα αυτά συνέχισαν να γίνονται προτάσεις ενότητας. Η διάσπαση δεν αποτελεί λύση και η πρότασή τους είναι αδιέξοδη, από τη στιγμή που μιλά για πτώχευση εντός δραχμής", επεσήμανε ο κ. Φάμελλος, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει τον δύσκολο δρόμο με μία πρόταση ισχυρή για την κοινωνία και οι όποιες καθυστερήσεις από τον κο Μεϊμαράκη, τον κο Λαφαζάνη ή την κα Κωνσταντοπούλου καθυστερούν τη λύτρωση της χώρας και πρέπει να σταματήσουν.

Υποψήφιες με τη "Λαϊκή Ενότητα" Γαϊτάνη, Χαραλαμπίδου, Αμμανατίδου
Την υποψηφιότητά τους με την "Λαϊκή Ενότητα" και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επιβεβαίωσαν στο thestival.gr οι βουλευτίνες της Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, και Ιωάννα Γαϊτάνη, ενώ στα ίδια βήματα φαίνεται ότι θα κινηθεί και η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.
"Θα είμαι υποψήφια με τη νέα αυτή εκλογική συμμαχία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε όλο του το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες που είχε κάνει στον κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς την κατεύθυνση που είχαμε από την αρχή", τόνισε στο thestival.gr η κα Γαϊτάνη.
Αντίστοιχα, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού. "Εάν πραγματοποιηθούν εκλογές θα είμαι υποψήφια με τη "Λαϊκή Ενότητα". Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές ήταν μία απόφαση για να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα που θα φέρει η εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση", ανέφερε στο thestival.gr η κα Χαραλαμπίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.