Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης-Βαρουφάκης δηλώνουν στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα

Βροχή από ερωτήσεις δέχτηκε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, μετά την ψήφιση από το κοινοβούλιο του πολυνομοσχεδίου που ο ίδιος το καταψήφισε.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης και άλλοι 38 βουλευτές δεν υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. «Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο, στον κορμό μιας κυβέρνησης που θα ακολουθήσει την πορεία της για να βγει η χώρα από την κρίση. Δεν είναι κανένας απέναντι από την κυβέρνηση. Τη στηρίζουμε πολύ δυνατά, ολόθερμα, για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» τόνισε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης.
Ερωτηθείς για το αν η Αριστερή Πλατφόρμα επιθυμεί τη διενέργεια εκλογών, ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης απάντησε: «Όχι δεν θέλουμε εκλογές. Έχουμε δυνατή κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται από όλους μας».
Σε ερώτηση για το αν προτίθεται ο ίδιος να παραιτηθεί, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Το θέμα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Οποιαδήποτε στιγμή ζητήσει παραίτησή μου, ειναι δικαίωμά του. Τον στηρίζω και τον εκτιμώ».

Και ο Βαρουφάκης
Με ένα λακωνικό σχόλιο, μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ο Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. "Δεν καταψήφισα την κυβέρνηση. Στηρίζω την κυβέρνηση", είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκηςσε δημοσιογράφους,εξερχόμενος από την Βουλή, παρά το γεγονός ότι καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.