Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μας πήραν και οι ξένοι στο .. ψιλό με τα καμώματα Βαρουφάκη

Μας πήραν και οι ξένοι στο … ψιλό, με τα καμώματα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, που έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα εδώ και καιρό όχι μόνο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αλλά και την ίδια τη χώρα. 


Είναι απορίας άξιο πως το Μαξίμου, πέρα από την αποπομπή του από την κυβέρνηση, δεν τον έβαλε ακόμη στη θέση του. Δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς αν όλα αυτά οφείλονται στην … παιδική αφέλεια του πρώην υπουργού ή αν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.
Η υπόθεση με το λεγόμενο plan b του Γιάνη Βαρουφάκη, το εγχείρημα δηλαδή του πρώην υπουργού να στήσει ένα εναλλακτικό τραπεζικό σύστημα, «χακάροντας» μάλιστα τα ΑΦΜ των πολιτών, ώστε να μην υποψιαστεί η τρόικα – που έχει τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων – τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών εκείνη την περίοδο, τον φέρνει ξανά στο προσκήνιο, φιγουράροντας στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου. 
Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» σκιτσάρει το «φαινόμενο» Βαρουφάκης και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τις κινήσεις του. 
Διαβάζοντας εφημερίδα που έχει πρωτοσέλιδο τα... ανδραγαθήματα του τέως ΥΠΟΙΚ δύο άντρες, που κάθονται σε ένα καφενείο και πίνουν ούζο, σχολιάζουν: «Δηλαδή τώρα, εμείς θα χρωστάμε σε ένα παράλληλο σύμπαν»...
Με αυτόν τον τρόπο σατιρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη, θέλοντας να πει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο τέως ΥΠΟΙΚ και το σχέδιό του ανήκει στο δικό του «παράλληλο» κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.