Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Βροντερό ΟΧΙ στα μνημόνια, τους εκβιαστές και τους μιντιάρχες

Σήμερα ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο «ΟΧΙ». Το «ΟΧΙ» της περηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, της ανατροπής. Ο ελληνικός λαός με το σημερινό του «ΟΧΙ» αφήνει πίσω του τα πέντε χρόνια μνημονιακού εξευτελισμού, που τον καταδίκασαν στη φτώχεια, στην ανεργία, στα «λουκέτα», στην εξαθλίωση.

Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και ορθώνει ένα αδιαπέραστο τείχος στη λιτότητα, στον αυταρχισμό, στα νομοθετικά πραξικοπήματα.
Λέει ένα βροντερό «ΟΧΙ» στους εκβιαστές, στους τρομοκράτες και τους άθλιους κινδυνολόγους, εγχώριους και ξένους, που απαρτίζουν το κατάμαυρο λόμπι της υποταγής και της παραμονής στα μνημόνια.
Με το «ναι» συμπαρατάχτηκαν οι δανειστές, οι εκπρόσωποι του ευρωατλαντικού κατεστημένου και των νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών ελίτ, όπως η Μέρκελ, o Σόιμπλε, ο Σουλτς, η Λαγκάρντ, που επιδιώκουν τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και την κηδεμονία της χώρας.
Το «Ναι» στήριξαν το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, όλοι αυτοί οι «κουκουλοφόροι» που σε συνεργασία με την τρόικα σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μνημονιακά προγράμματα συντριβής των δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της κοινωνικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Υπέρ του «Ναι» υπερθεμάτιζαν όλοι οι εκπρόσωποι του παλιού και νέου πολιτικού κατεστημένου, που υπηρετεί πιστά, όπως υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης του ελληνικού λαού και υποδούλωσης του τόπου.
Ο ελληνικός λαός, σε πείσμα όλων αυτών, ψήφισε ένα πελώριο «ΟΧΙ». Ένα «ΟΧΙ» που σημαίνει: Έξοδος από τα μνημόνια. Έξοδος από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Επιστροφή στην ελπίδα. Επιστροφή στη Δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός έριξε στην κάλπη ένα ασυμβίβαστο και βροντερό «ΟΧΙ», που σημαίνει «ναι» στην προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Που τον καθιστά αφέντη στον τόπο του. Που του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή μιας ελπιδοφόρας εναλλακτικής πολιτικής εξόδου από την κρίση και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Που θα αλλάξει την Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός είπε επίσης «ΟΧΙ» στα «όχι» της αποχής και του άκυρου που τον ακυρώνουν.
Ο ελληνικός λαός, όπως έδειξαν και τα μαζικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης που έγιναν τις τελευταίες μέρες, ορθώνει το ανάστημά του και δίνει τη μάχη για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί στο μεγάλο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ποντάρουν και οι λαοί ολόκληρης της Ευρώπης, προσδοκώντας την ανατροπή των πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων που και αυτοί βιώνουν.
Ο ελληνικός λαός έριξε στην κάλπη σήμερα ένα ηχηρότατο «ΟΧΙ» γιατί θέλησε να νικήσει. Και νίκησε. Όπως νίκησαν και οι πρόγονοί του, στην πολυκύμαντη ιστορία αυτού του τόπου, κάθε φορά που τάχθηκαν να πουν και να υπερασπίσουν κάποιο μεγάλο «ΟΧΙ».


Πηγή: Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.