Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο Βέμπερ, η Ντάλια και το ανθελληνικό ντελίριο

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν κάποιες αήθεις επιθέσεις κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού της Αλέξη Τσίπρα. Η αρχή, έγινε την περασμένη Τρίτη, από την άθλια πρωθυπουργό της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, που αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «ψεύτη». 

Aκολούθησαν την Τετάρτη, σε συγχορδία, βουλευτές του δεξιού «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», που με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο,  Μάνφρεντ Βέμπερ, εξαπέλυσαν άγριες φραστικές επιθέσεις κατά του εκλεγμένου Έλληνα πρωθυπουργού, επιδιδόμενοι σε προσβολές και  ανθελληνικό παραλήρημα.
Ήταν τέτοιο το μένος του Γερμανού προέδρου του ΕΛΚ, ώστε το βασικό του επιχείρημα να εδράζεται στο παραπλανητικό ερώτημα «γιατί η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές τη στιγμή που οι μισθοί σε κάποια κράτη, όπως τη Βουλγαρία, είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα»!
Αυτός είναι ο καϋμός, το ντέρτι κι αυτή η επιθυμία των κάθε είδους Βέμπερ, Σόϊμπλε και Μέρκελ: Να δουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην Ελλάδα με μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας. Να ρίξουν το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού σε νέα, μεγαλύτερα τάρταρα. Να εξαϋλώσουν όσα γλύτωσαν την προηγούμενη πενταετία από την μνημονιακή λαίλαπα που επέβαλαν στην Ελλάδα οι ομοϊδεάτες τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Και βέβαια δεν μας λέει γιατί δεν δέχεται ο ίδιος να κατέβουν οι αποδοχές του όχι σε επίπεδο … Βουλγαρίας αλλά Ελλάδας.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της δεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο επιτίθεται κατά της χώρας μας. Τον θυμόμαστε τον περασμένο Ιανουάριο, δύο-τρεις μόλις ημέρες μετά τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, να επιδίδεται σε ένα ανθελληνικό ντελίριο, κατηγορώντας ούτε λίγο-ούτε πολύ τον ελληνικό λαό για … «ανευθυνότητα», επειδή καταψήφισε τα κόμματα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.
Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι κάποιοι ασπόνδυλοι,  χαμηλού επιπέδου γραφειοκράτες,  σαν τον κύριο Βέμπερ, που  φλερτάρουν με τη γελοιότητα, όταν αναφέρονται στη χώρα μας. Το ζήτημα είναι με τις ηγεσίες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που δεν βγήκαν ευθέως, με θάρρος και με παρρησία να καταδικάσουν την αήθη επίθεση.
Η χώρα έχει πρωθυπουργό δημοκρατικά εκλεγμένο και οποιαδήποτε προσβολή εναντίον του, θεωρείται προσβολή κατά της ίδιας της χώρας. Η ίδια προσβολή θα θεωρούνταν αν στη θέση του Τσίπρα ήταν ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου ή  οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας πρωθυπουργός και δέχονταν τέτοιες επιθέσεις.

Κυρίως η σιωπή για το θέμα αυτό της Νέας Δημοκρατίας, που ανήκει στην ίδια ευρωομάδα και δέχεται ως επικεφαλής τον άθλιο Μ.Βέμπερ, είναι απαράδεκτη. Και μπορεί κάποια στελέχη της, όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Πέτρος Τατούλης να αποδοκίμασαν τον προσβλητικό πρόεδρο του ΕΛΚ, η επίμονη όμως σιωπή της λαλίστατης κατά τα άλλα ηγεσίας της Ν.Δ. λέει πολλά. Όπως λέει πολλά και η στάση κάποιων άλλων πολιτικών  κομμάτων, που ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατούν σε αντιδράσεις για τέτοιες ευθείες προσβολές κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιλέγουν την τακτική του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Θλίψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.