Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο... Τζιχαντιστής Σόϊμπλε και τα όπλα της Μέρκελ

Πάταγο κάνουν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, ανατριχιαστικά αλλά εύστοχα σκίτσα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ώρες, από σκιτσογράφους διεθνών εντύπων και χρήστες του διαδικτύου, τα οποία παρομοιάζουν τη θέση της χώρας μας στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.

Ο σκοτεινός ρόλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκλονίζει σχολιαστές και πολίτες της Ευρώπης. Το ιταλικό Il Manifesto, παρουσιάζει τον μοχθηρό Γερμανό υπουργό Οικονομικών στην άκρη του Καιάδα, να σπρώχνει μια γυναίκα, την Ελλάδα, στο γκρεμό. 
Ένα σοκαριστικό σκίτσο του Soloup, στο οποίο ο Σόιμπλε ως άλλος Τζιχαντιστής της κρίσης χρέους, απειλεί με αποκεφαλισμό την Ελλάδα, που έχει όμηρο στα χέρια του. 

Εδώ βλέπουμε Βόλφγκανφκ Σόιμπλε, σαν… Χάρο, και μια κλεψύδρα με το χρόνο της Ελλάδας, όπου περνάει Γερμανός ΥΠΟΙΚ με το δρεπάνι του θανάτου πάνω από τη χώρα μας. 
Εδώ βλέπουμε τον εκβιασμό της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους «φίλους» μας και τις επιλογές που έχει στο «τραπέζι» ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής από την Μέρκελ. Οι επιλογές είναι όπλα καταστροφής που θυμίζουν την ταινία Hostel.


«Περικοπές ή έξοδος από την ευρωζώνη», όπως αυτοκτονία με μαχαίρι ή με περίστροφο. Και η «εθισμένη» στη λιτότητα Ελλάδα πίνει πάνω από τις δυνατές επιλογές της. 
Στο τελευταίο σκίτσο, παρουσιάζεται το κοινό νόμισμα με ρωγμές, σε γκρίζο τοπίο, με το γεράκι της Γερμανίας πάνω του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.