Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μ.Γλέζος: «Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη»

Με μια γεμάτη πάθος και αγάπη για την Ελλάδα ομιλία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, σηματοδότησε την τελευταία του μέρα ως Ευρωβουλευτής ο Μανώλης Γλέζος. Θυμίζουμε ότι τον ήρωα-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, θα τον αντικαταστήσει ο Γιάννης Μηλιός, αφού ο ίδιος όταν εκλέχτηκε είπε ότι θα μείνει στην Ευρωβουλή μόνο για έναν χρόνο.

Όταν του έδωσε το λόγο ο Μάρτιν Σουλτς ο κ.Γλέζος είπε: «Παραμερίζω τις ύβρεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη...».
Και συνέχισε: «Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα ξοφλάμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.