Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Επιστημονικό συμπόσιο προς τιμή του καθηγητή Γ.Αναστασιάδη

Επιστημονικό συμπόσιο προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή Γιώργου Αναστασιάδη με τίτλο «Σύνταγμα, ιστορία, πολιτική», διοργανώνεται την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα «Κωνσταντόπουλος» (1ος όροφος, κτιρίου ΝΟΠΕ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι με χαιρετισμούς της Δέσποινας Κλαβανίδου, καθηγήτριας Νομικής ΑΠΘ, αναπληρώτριας πρύτανη, Γεωργίου Δέλλιου, καθηγητή Νομικής ΑΠΘ, κοσμήτορα, Ιφιγένειας Καμτσίδου, αν. καθηγήτριας Νομικής ΑΠΘ, προέδρου ΕΚΔΔΑ και απονομή επαίνου στον τιμώμενο.
Στην πρώτη συνεδρία, αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, υπό την προεδρία της Ιφιγένειας Καμτσίδου, θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαντζούφας, αν. καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, με θέμα «Η αντιπαράθεση για την καθολική ψηφοφορία κατά την κατάρτιση του Συντάγματος του 1864», ο Βασίλειος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας («Το ''δεύτερο'' Συμβούλιο της Επικρατείας 1864 – 1865»), ο Βασίλειος Κοντός, δικηγόρος, πρώην στρατιωτικός δικαστής του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων («Ο πρώτος ελληνικός Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας») και ο Παναγιώτης Τσούκας, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας («Το Λαυριωτικό ζήτημα στις απαρχές του δικαστικού ελέγχου συνταγματικότητας των νόμων»).
Στη δεύτερη συνεδρία, στις 17.30 το απόγευμα, υπό την προεδρία του Σαράντη Ορφανουδάκη, θα μιλήσουν ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, ευρωβουλευτής («Στρατός και πολιτική στον ευρωπαϊκό 20ό αιώνα»), ο Μιχάλης Πικραμένος, σύμβουλος της Επικρατείας, επ. καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, διευθυντής ΕΣΔιΛ («Διορισμός και παύση των κυβερνήσεων στο έργο του Γ. Αναστασιάδη»), ο Ηλίας Αρναούτογλου, διευθυντής ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών («Θεμελιώδη δικαιώματα στην κλασική Αθήνα») και ο Παντελής Παπαδάκης, πρόεδρος ΝΣΚ («Η αστική ευθύνη των μελών της Κυβέρνησης και των υφυπουργών. Ερμηνευτική προσέγγιση στις ισχύουσες διατάξεις»).

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, στις 7 το βράδυ, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο καθηγητής Γ. Αναστασιάδης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία», θα μιλήσουν η Δήμητρα Κοντογιώργα - Θεοχαροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ, ο Αντώνης Μανιτάκης, ομ. καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, κοσμήτορας Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, ο Σαράντης Ορφανουδάκης, καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, αν. καθηγητής ΕΑΠ, αν. μέλος ΑΠΔΠΧ, ο Γιάννης Μακρής, δικηγόρος, και ο Δημήτρης Νικηφόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.