Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νοικιάστηκαν επιτέλους τα αναψυκτήρια του Ποταμού!

Νοικιάστηκαν επιτέλους τα δημοτικά αναψυκτήρια του Ποταμού Επανομής, με πολύμηνη καθυστέρηση, λόγω της επιμονής των διοικούντων το δήμο Θερμαϊκού, αλλά και της παράταξης Τσαμασλή, να παραχωρηθούν αυτά ως «προίκα» στην Τουριστική ανώνυμη εταιρία ΤΕΘ, κάτι που ακυρώθηκε χάρη στη σθεναρή αντίσταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και τις δύο προσφυγές που αυτή κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Η δημοπράτηση των τεσσάρων αναψυκτηρίων του Ποταμού, που έγινε στο Δημαρχείο το πρωί της Τετάρτης, θα αποφέρει συνολικά έσοδα στο δήμο Θερμαϊκού 90.500 ευρώ για ένα έτος και δεδομένου ότι η εκμίσθωση των περιπτέρων είναι διετής, το συνολικό ποσό που θα εισρεύσει άμεσα στο δημοτικό ταμείο είναι 181.000 ευρώ.
Αναλυτικά, το πρώτο από τα αναψυκτήρια του Ποταμού εκμισθώθηκε με ετήσιο ενοίκιο 18.700 ευρώ, το δεύτερο προς 27.400, το τρίτο προς 25.500 και το τέταρτο αντί του ποσού των 18.900 ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Μήλιος, τα τεύχη δημοπράτησης είχαν προμηθευτεί από το δήμο 17 ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, όμως στη δημοπρασία πήραν μέρος μόνο δύο άτομα για κάθε αναψυκτήριο και σε μία μάλιστα περίπτωση μόνο ένας!
Η συμμετοχή θα μπορούσε να είναι απείρως μεγαλύτερη και άρα υψηλότερο το προσδοκώμενο μίσθωμα, αν δίνονταν ευρεία δημοσιότητα στο γεγονός και δεν περνούσε η δημοπρασία «στο ντούκου», ήταν η παρατήρηση που διατύπωσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».
«Έψαχνα τις τελευταίες ημέρες να βρω τη διακήρυξη της δημοπράτησης στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Θερμαϊκού, αλλά ματαίως», παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος. Προσπάθησαν να τον αντικρούσουν ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μήλιος, λέγοντας ότι δεν έψαξε καλά, μια και υπήρξε ανάρτηση. Όταν όμως επιστρατεύθηκε το tablet δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, διαπιστώθηκε ότι η σχετική ανάρτηση για τη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων, δεν ήταν καταχωρημένη στην πρώτη σελίδα του site. Και για να φτάσει κανείς σ’ αυτή, χρειαζόταν μια λαβυρινθώδης  αναζήτηση  μέσα από μία σειρά άλλων παραπομπών. Για του λόγου το αληθές, μπορεί κανείς να ανατρέξει στη διεύθυνση:

Δικαίωση της Συμπολιτείας

Η εξέλιξη αυτή, δικαιώνει πλήρως τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» η οποία πίεζε να δημοπρατηθούν τα δημοτικά αναψυκτήρια του Ποταμού ακόμη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Και αν εισακούονταν οι αλλεπάλληλες προτάσεις της, αφενός ο δήμος Θερμαϊκού δεν θα είχε μπει στη δοκιμασία των προσφυγών, των διπλών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της ακύρωσης αυτών των αποφάσεων. Και αφετέρου, θα είχαν εκμισθωθεί πολύ νωρίτερα τα αναψυκτήρια, γεγονός που θα απέφερε περισσότερα εισοδήματα στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.