Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή σε πρόγραμμα για άπορους και άστεγους

Τη συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής» από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους πολίτες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Η υλοποίηση του προγράμματος θα υλοποιηθεί εντός του Ιουλίου, οπότε θα κληθούν οι δημότες που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις ένταξης.

Αυτό το επιχειρησιακό πρόγραμμα μπορούν να το υλοποιήσουν «Κοινωνικές Συμπράξεις», στις οποίες θα συμμετέχουν Δήμοι, Περιφέρειες, δημοτικά και περιφερειακά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Κοινωφελείς Επιχειρήσεις. Ο δήμος Θερμαϊκού, προσχώρησε στην κοινωνική σύμπραξη Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής εταίρο το δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης μετέχουν σε ανάλογη σύμπραξη με επικεφαλής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα,  λήγει σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.
Το πρόγραμμα, προβλέπει τη διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες, τη διανομή συσσιτίων στους άστεγους και τη χορήγηση μαγειρευμένων σχολικών γευμάτων στους άπορους μαθητές. Καθώς επίσης τη διάθεση ειδών οικιακού καθαρισμού στους ωφελούμενους και την παροχή ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής στους άστεγους.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης κατά τη συζήτηση του θέματος, είναι μία κίνηση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που κινείται σε σωστή κατεύθυνση, ένα «πρόγραμμα Ασπίδα για τους άπορους», όπως το χαρακτήρισε. Ενώ ανακοίνωσε ότι για τη βοήθεια των άπορων και άστεγων πολιτών, που στο δήμο Θερμαϊκού ξεπερνούν τα 1.000 άτομα, ετοιμάζεται από το δήμο να υποβληθεί αίτηση συμμετοχής και σε ένα άλλο πρόγραμμα.
Την πλήρη υποστήριξη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής», εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Σπύρος Κουζινόπουλος, τονίζοντας ότι η προστασία των άπορων και άστεγων δημοτών πρέπει να βρίσκεται πάντα και σε κάθε περίπτωση, στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του δήμου.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού η κ.Χριστίνα Δεληχρίστου, ανέφερε ότι θα μπορεί να αξιοποιηθεί για το πρόγραμμα και η σχετική λίστα άπορων και άστεγων συνδημοτών που εδώ και πολύ καιρό έχει καταρτίσει η Πρωτοβουλία. Για να πάρει την απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόδωρο Τζέκο ότι ο κατάλογος αυτός να κατατεθεί από την Πρωτοβουλία στην αρμόδια αντιδημαρχία προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.