Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πρόσληψη 2.417 ανέργων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόσληψη  2.417 ανέργων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημόσια πρόσκληση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για τις θέσεις αυτές, στο πλαίσιο της β' φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ.

Από το σύνολο των 2.417 θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης, οι 2323 αφορούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και οι 94 στο Υπουργείο Τουρισμού. Συνολικά στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα συμμετέχουν 20.385 άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα καλύψει ανάγκες σε Υπουργεία, Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος που έγινε από την Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αλλάζει ο τρόπος μοριοδότησης των ανέργων σε σχέση με εκείνον της πρώτης φάσης της κοινωφελούς εργασίας. Στόχος είναι να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας,  τα άτομα με αναπηρία (Α.με.Α) και οι γονείς παιδιών με αναπηρία. Ειδικότερα, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότηση τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια. Προβλέπεται επίσης η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους οι οποίοι  παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω. Θα υπάρχει πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από  67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων. Τα κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων ορίζονται και σε αυτή την πρόσκληση με βάση το χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των υποψηφίων, το εισόδημά τους, την ύπαρξη ή μη ανήλικων τέκνων και την ηλικία τους. Ο αριθμός των μορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών και σύμφωνα με τις βελτιώσεις που έγιναν από την αναπληρώτρια υπουργό σε σχέση με παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα κοινωφελούς , οι άνεργοι θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.