Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της "Συμπολιτείας"- 21 νέα στέγαστρα θα τοποθετηθούν στις στάσεις λεωφορείων ΟΑΣΘ

Στην εκμίσθωση των χώρων στεγάστρων σε ιδιώτη, προκειμένου αυτός να τα εκμεταλλευθεί διαφημιστικά, προχωράει ο Δήμος Θερμαϊκού, όπως προκύπτει από την γραπτή απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μήλιος, σε ερώτηση που κατέθεσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Στην ερώτησή της προς τη διοίκηση του δήμου, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» περιέγραφε την άθλια, ελεεινή και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών και διερχομένων πολιτών κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα στέγαστρα των περισσότερων στάσεων του ΟΑΣΘ σε όλη την έκταση του Δήμου Θερμαϊκού. Ζητώντας να επισκευαστούν άμεσα όσα στέγαστρα χρήζουν επισκευής και να τοποθετηθούν νέα στέγαστρα αναμονής επιβατών όπου δεν υπάρχουν.
Όπως αναφέρονταν στην ερώτηση της «Συμπολιτείας», τα  στέγαστρα του ΟΑΣΘ που υπάρχουν στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού, είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους με σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένα καθίσματα και ξηλωμένες στέγες, ενώ τα  άπειρα σκουπίδια, συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα. Με συνέπεια οι  επιβάτες που αναμένουν στις στάσεις για να έρθει το λεωφορείο, να μην μπορούν να προφυλαχθούν από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα (βροχή, αέρας, κρύο κ.λ.π.), αλλά και τον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρει ότι ο έλεγχος, η συντήρηση και ο καθαρισμός των στεγάστρων στις στάσεις αναμονής επιβατών είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου. Ενώ παραδέχεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των στεγάστρων «βρίσκονται σήμερα σε κακή κατάσταση». Το αποδίδει όμως στο γεγονός ότι «η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση της κατάστασης που εμφανίζουν σήμερα τα στέγαστρα».
Κατόπιν όλων αυτών ο κ.Π.Μήλιος ενημερώνει ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει συντάξει τεχνική έκθεση-εισήγηση προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου προτείνεται η τοποθέτηση στεγάστρων αναμονής σε είκοσι μία (21) στάσεις αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
ΟΙ χώροι στεγάστρων, θα εκμισθωθούν με δημοπρασία σε ιδιώτη, προκειμένου αυτός να τα εκμεταλλευθεί διαφημιστικά, ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. Προσθέτοντας ότι στους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας και στη σύμβαση εκμίσθωσης κατ’ επέκταση, θα προβλέπεται ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει να τοποθετήσει νέα στέγαστρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τεχνικής έκθεσης του Δήμου, ή να επισκευάσει τα υφιστάμενα, σε περίπτωση που είναι σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να είναι αισθητικά καλαίσθητα και λειτουργικά. Διαβεβαιώνει δε ότι σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία «προς το παρόν δεν υφίσταται».

Τέλος στην απάντηση του Δήμου προς τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση ψηφιακών πινάκων στις στάσεις των λεωφορείων «αποτελεί έργο του ΟΑΣΘ (εφαρμογές τηλεματικής) στο οποίο ο δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή. 

H γραπτή  απάντηση της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού προς τη "Συμπολιτεία" έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.