Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δημόσια συγνώμη αλλά και υπεκφυγές για την υβριστική επίθεση

Δημόσια συγνώμη, ζήτησε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, Ιωσήφ Μισαλέμης, με επιστολή του που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, για το απίστευτο υβρεολόγιο, με γλώσσα πεζοδρομίου, που είχε εκτοξεύσει κατά του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.

Όμως, σε μία προσπάθεια να μειώσει το μέγεθος του ολισθήματος στο οποίο υπέπεσε, αντί να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την απαράδεκτη πράξη του, που προκάλεσε την απέχθεια της κοινής γνώμης, ισχυρίστηκε ότι οι βρισιές του, δεν αφορούσαν τάχα τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας», αλλά…. κάποιο τρίτο άτομο, εκτός δημοτικού συμβουλίου!! Και ότι τότε δεν είχε προβάλει τη δικαιολογία αυτή, επειδή βρισκόταν σε ταραχή, αλλά και από σεβασμό στην… ηλικία του θιγόμενου δημοτικού συμβούλου!!
Όπως όμως είναι γνωστό, τις βρισιές και τις απειλές του προέδρου της ΤΕΘ κατά του Σπ.Κουζινόπουλου, τις είχαν ακούσει όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όσοι πολίτες παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Ενώ μετά την έντονη αντίδραση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Τσακμάκα, ο πρόεδρος του σώματος, Σπύρος Αδαμίδης, είχε αναγκάσει τον Ι.Μισαλέμη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη, κάτι που έγινε. Και φυσικά τότε, δεν είχε ψελλίσει ούτε λέξη για τα περί «τρίτου ατόμου», «ταραχής» και «ηλικίας».  Τα οποία ενδεχομένως εφευρέθηκαν ύστερα από τη δήλωση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μετά την ανάγνωση της επιστολής Μισαλέμη, ο Σπύρος Κουζινόπουλος δήλωσε ότι αποδέχτηκε τη συγνώμη του υβριστή του, καθώς πάντα σε όλη του τη ζωή ήταν μεγαλόκαρδος και  μεγαλόψυχος. Επισήμανε όμως την υποκρισία των αρχηγών των άλλων δημοτικών παρατάξεων που απέφυγαν να πάρουν δημόσια θέση και να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη αυτή επίθεση προς το πρόσωπό του. Όπως παρατήρησε: «Στην αρχή εκείνης της συνεδρίασης, όλοι στο δημοτικό συμβούλιο καταδικάσαμε έντονα το απειλητικό τηλεφώνημα που είχε δεχθεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών από κάποιον ανώνυμο πολίτη. Κι όμως, όταν λίγη ώρα αργότερα εκτοξεύθηκαν οι ύβρεις και οι απειλές, που έκαναν το δημοτικό συμβούλιο να μοιάζει με καταγώγιο, τότε οι λαλίστατοι κατά τα άλλα αρχηγοί των παρατάξεων δεν άνοιξαν το στόμα τους κι ούτε βρήκαν να πουν έστω μία λέξη καταδίκης της απαράδεκτης επίθεσης».
Τέλος, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, που απουσίαζε  από εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση και απέφυγε μέχρι σήμερα να αποδοκιμάσει την υβριστική επίθεση του στελέχους της παράταξής του κατά του επικεφαλής της «Συμπολιτείας», ο Σπ.Κουζινόπουλος σημείωσε: «Στις θέσεις ευθύνης ενός δήμου, πρέπει να τοποθετούνται άτομα τα οποία πρωτίστως πρέπει να διακρίνονται για το ήθος και την αξιοπρέπειά τους. Κι αν εγώ βρισκόμουνα στη δημοτική αρχή, θα είχα ζητήσει ήδη την παραίτηση του ατόμου αυτού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.