Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Παροχή διευκολύνσεων από ΔΕΥΑΘ στους ανήμπορους πολίτες

Δεν θα γίνει καμία διακοπή υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΘ σε άπορη ή άνεργη οικογένεια, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την παρατήρηση όμως ότι η φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να είναι μηδενική. Καλώντας όλους τους υπόλοιπους να προσέλθουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.


Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, καταγγέλοντας ότι τις τελευταίες ημέρες στέλνονται «μπιλιετάκια» στους δημότες με την απειλή ότι αν δεν προσέλθουν την επομένη για να εξοφλήσουν την οφειλή τους, τότε θα διακοπεί η υδροδότηση. Ανέφερε μάλιστα την περίπτωση οικογένειας ανέργων από τους Νέους Επιβάτες στους οποίους διακόπηκε η παροχή νερού.
Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Αγγελάκης Σαμακοβλής είπε ότι αν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, παρά τις προειδοποιήσεις, αδρανήσουν και δεν προσέλθουν για διακανονισμό «τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τη διακοπή, διαφορετικά θα κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος».


Φυσικά, η ανέχεια που διακρίνει κάποιον πολίτη, δεν εξαρτάται από τη μηδενική φορολογική δήλωση, καθώς και με ένα εισόδημα έστω 3-4.000 ευρώ το χρόνο δεν μπορεί να πει κανείς ότι μία οικογένεια έλυσε το πρόβλημα διαβίωσης και είναι σε θέση να εξοφλήσει και τους λογαριασμούς της (ΔΕΗ, ΟΤΕ, φόροι, χαράτσια κλπ). Γιαυτό και πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» είναι η κατά περίπτωση εξέταση των οφειλετών προς το δήμο, η απαλλαγή όσων συνδημοτών μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και η παροχή διευκολύνσεων στους υπόλοιπους, με τμηματική αποπληρωμή των οφειλών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.