Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Εφιάλτης τα κουνούπια στις ακτές του Θερμαϊκού

Όταν κάνει ψεκασμούς η Περιφέρεια, τότε θα έχουν γίνει... ελέφαντες 
Όταν θα κάνει ψεκασμούς η Περιφέρεια τον Ιούνιο, τότε θα είναι αργά
Εφιάλτης, κατάντησαν τα κουνούπια στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην καταπολέμησή τους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα, αντιμετωπίζει ο παραθαλάσσιος δήμος Θερμαϊκού, όπου εκτός των άλλων υπάρχουν και οι υδροβιότοποι Αγγελοχωρίου και Επανομής. «Είναι τεράστιο το πρόβλημα, δεν μπορεί κανείς να καθίσει έξω», κατάγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η δημοτική σύμβουλος κ. Έφη Ζαριφέ.

Το πρόβλημα στο νομό Θεσσαλονίκης επιτείνεται από το γεγονός ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη, και κυρίως στην περιοχή της Χαλάστρας, Αξιού, Κουφαλίων υπάρχουν περίπου 200.000 στρέμματα ορυζώνων, ενώ η αλματώδης αύξηση του αριθμού των κουνουπιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οφείλεται στις πολλές αγροτικές εκτάσεις αλλά και στο ρέμα του Ανθεμούντα. Ενώ οι συνεχείς τελευταίες βροχοπτώσεις βοήθησαν στην ανάπτυξη του πληθυσμού των ενοχλητικών δίπτερων εντόμων.
Η απάντηση του αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γιώργου Φεστερίδη ήταν ότι υπήρξε παρέμβαση από πλευράς δήμου Θερμαϊκού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η απάντηση που δόθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Ιωάννα Τζάκη, ήταν ότι οι αεροψεκασμοί για την αντιμετώπιση της μάστιγας των κουνουπιών, έχει προγραμματιστεί να γίνουν εντός του Ιουνίου.
«Τότε, θα είναι δώρο-άδωρο, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι ψεκασμοί αυτοί πρέπει να γίνονται το αργότερο Φεβρουάριο-Μάρτιο, όταν τα κουνούπια είναι ακόμη προνύμφες, ενώ μεγαλώνοντας γίνονται ολοένα και περισσότερο ανθεκτικά στους ψεκασμούς αλλά και πολλαπλασιάζονται αλματωδώς», παρατήρησε ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» κ. Γιάννης Τσακμάκας.    
Το ζήτημα είναι ότι εξ αιτίας της παρατηρούμενης καθυστέρησης στην εξόντωση των κουνουπιών, οι κάτοικοι του Θερμαϊκού αλλά και οι επισκέπτες, δεν μπορούν να καθίσουν ελεύθερα στο ύπαιθρο ή στα καταστήματα της περιοχής, καθώς δέχονται εφορμήσεις από τα ενοχλητικά αυτά έντομα. Τα οποία ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή των ανθρώπων.


Διαβάστε περισσότερα: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2015/03/blog-post_37.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.