Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εκδήλωση για τη διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς και ειδικότερα το παράρτημα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διαφάνεια». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. 

Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, Κώστας Μπακούρης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Με αυτήν την εκδήλωση οι δύο φορείς στοχεύουν -σύμφωνα με το crashonline.gr- σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτόν το σημαντικό θεσμό της Πολιτείας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
– «Καλές πρακτικές για διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ομιλητής Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος
– «Πρόληψη διαφθοράς και διαφανής διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης». Ομιλητής Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
– «Οι θεσμικές υποχρεώσεις, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της διαφάνειας». Ομιλητής Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος, με σύντομη εισήγησή του με θέμα «Το κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα», ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Η είσοδος στην εκδήλωση για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.