Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αλλαγών συνέχεια: Επιτρέπονται τώρα τα τραπεζοκαθίσματα

Μετά από απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε την περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κλπ).

Η τροποποίηση έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, πάρθηκε ομόφωνα απόφαση με την οποία ζητείται από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών να τροποποιήσουν το άρθρο 2 αυτής της ΚΥΑ, δεδομένου ότι πλήττονταν οι καταστηματάρχες του δήμου, κυρίως αυτοί που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο Περαία-Ν.Επιβάτες-Αγία Τριάδα, όπου κυριολεκτικά έχει «εξαφανιστεί» η ακτή, λόγω της διάβρωσης.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση  του δήμου Θερμαϊκού, θεωρεί ως «πλήρη δικαίωση» την τροποποίηση, επειδή, όπως αναφέρει «με διαρκείς παρεμβάσεις του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης ανέδειξε το θέμα και το διατήρησε στην επικαιρότητα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.