Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για την Ελλάδα

Νέα παρέμβαση εκ μέρους των ΗΠΑ για την Ελλάδα. Mε τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει πως είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η χώρα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα. Eνώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.
Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ.  Πηγές από το ΥΠΟΙΚ έκαναν λόγο για εξαιρετικό κλίμα με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησαν να έχουν καλύτερη επαφή οι δύο πλευρές για την ημέρα προς ημέρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και στο πλαίσιο αυτό προγραμμάτισαν τα θέματα έως την 24η Απριλίου, ενώ δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα.
Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Προηγουμένως, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου κάλεσε την Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της να συμφωνήσουν στα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ και η κρίση που θα προέκυπτε από αυτή. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν αυτό οδηγήσει σε μία κρίση, όπως την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλέσει μία τεράστια αποδιοργάνωση και δοκιμασία στην Ελλάδα», δήλωσε.

«Ακόμη και αν ο κίνδυνος της μετάδοσης είναι πολύ μικρότερος σήμερα απ’ ότι ήταν, ας πούμε, το 2012 και νωρίτερα, δεν θα ήταν καλό να εισαχθεί αυτή η μορφή της αβεβαιότητας σε μία παγκόσμια οικονομία που μόλις ανακάμπτει από μία βαθιά ύφεση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.