Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Θερμαϊκός: Μήπως πάμε και για... τέλος διέλευσης πεζών;

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, σχολιάζει ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Δημότης», κ. Τατιανός Μάγγος το νέο χαράτσι που επέβαλε η δημοτική αρχή ως τέλος διέλευσης πεζοδρομίου και αναρωτιέται μήπως το επόμενο βήμα της διοίκησης Μαυρομάτη, με τη φόρα που πήρε, θα είναι να επιβάλει και… τέλος διέλευσης πεζών από τα πεζοδρόμια.

Την επιβολή του χαρατσιού αυτού, καταψήφισε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», γεγονός που χαρακτηρίστηκε από το δήμαρχο ως δήθεν … πράξη λαϊκισμού!.

Αντιγράφοντας από το «Δημότη», παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του κ. Τατιανού Μάγγου που δημοσιεύθηκε με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Τώρα τι να πει κανείς; Άντε και εις ανώτερα; Σε… τέλος διέλευσης πεζών;»

"Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα τέλη κοινόχρηστων χώρων μετά από αίτησή τους για τη σχετική άδεια, τα πλήρωναν οι επαγγελματίες για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια και την παραλία επειδή τους αποφέρουν έσοδα.
Το ότι θα πληρώσουμε τέλη μόνο και μόνο επειδή το αυτοκίνητό μας μπαίνει μέσα στο οικόπεδό μας χρησιμοποιώντας (προφανώς) το πεζοδρόμιο που εμείς με δικά μας έξοδα καλύψαμε με πλάκες ώστε να μην πατάμε σε λάσπες διότι ο δήμος δεν είχε τα χρήματα και δεν τα έφτιαχνε εδώ και χρόνια, δεν το περίμενα.
Κι όμως το εισπρακτικό αυτό μέτρο ισχύει με απόφαση δημοτικού συμβουλίου (293/2014 όπως μας πληροφορεί το σχετικό έγγραφο) και μάλιστα άρχισαν να αποστέλλονται και ειδοποιητήρια.
Μάλιστα για να μην πέσει μεγάλο «κράξιμο» τα τέλη είναι φθηνά μόνο 10ευρώ το χρόνο για κάθε 2,5 μέτρα εισόδου.
Τώρα ποιος «εγκέφαλος» μπορεί σκέφτηκε κάτι τέτοιο, δεν ξέρω.
Ένα είναι όμως σίγουρο: τα «φορολογικά» πειράματα στο Δήμο Θερμαϊκού καλό είναι να σταματήσουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με το δήμαρχο να προσέχουν τι προτείνουν και τι ψηφίζουν.

Ερώτηση 1: Μήπως να ζητήσουμε κι εμείς από το δήμο τα χρήματα που ξοδέψαμε για την κατασκευή του πεζοδρομίου;
Ερώτηση 2: Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να πληρώνουμε και τέλος διέλευσης πεζών από τα πεζοδρόμια;
Ερώτηση 3: Το εισπρακτικό αυτό μέτρο θα έχει ανταποδοτικότητα;
Δηλαδή τα έσοδα θα χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση των πεζοδρομίων ή κάπου αλλού;
Ερώτηση 4: Πόσα χρήματα περιμένει να εισπράξει ο δήμος Θερμαϊκού από τα πεζοδρόμια;

Καλύτερα να κάνει οικονομία ο δήμος σε άλλους τομείς και να μην ξανοίγεται σε έξοδα, παρά αυτά τα χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.