Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μηταφίδης: «Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται ως σχιζοφρενείς»

«Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται σαν… σχιζοφρενείς», δήλωσε στη Voria.gr ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κατηγορώντας τους ευθέως  για «ανταρτοπόλεμο και κλεφτοπόλεμο» και για «μιθριδατισμό». Ενώ ισχυρίστηκε  ότι η κυβέρνηση βήμα-βήμα απαλλάσσει τη χώρα από το «ζυγό των μνημονίων».

Ο κ. Μηταφίδης μίλησε στη 
Voria.gr από τη σημερινή συγκέντρωση των συνταξιούχων και έκανε λόγο για «εξαθλίωση και φτωχοποίηση» μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων στη χώρα, ενώ τόνισε ότι είναι αισιόδοξος πως κερδίζοντας χρόνο η χώρα μπορεί να καταφέρει να μπει σε μια πορεία με μεγαλύτερο κοινωνικό πρόσημο.
«Πρέπει να χαλαρώσει η θηλιά στο λαιμό μας. Να υπάρξει η δυνατότητα να νομοθετήσουμε. Το ζητούμενο είναι να απαλλαγούμε από το ζυγό των μνημονίων. Η χαλάρωση αυτή θα επέλθει σταδιακά. Για την ώρα κερδίζουμε χρόνο. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν εναπόκειται η μάχη που δίνουμε στη… φιλανθρωπία και τη… μεγαλοψυχία των δανειστών μας, αλλά πρόκειται για μια μάχη βήμα βήμα για να γκρεμίσουμε και να ξηλώσουμε το θανατηφόρο καθεστώς των μνημονίων», επισήμανε ο κ. Μηταφίδης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ενώ η χώρα κινείται σε τεντωμένο σχοινί και στην κόψη του ξυραφιού, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται ανεύθυνα στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν τα έργα και τις ημέρες τους στην προηγούμενη κυβέρνηση.
«Έχουν ξεκινήσει έναν ανταρτοπόλεμο, έναν κλεφτοπόλεμο, που δεν ωφελεί τη χώρα. Συμφωνούν επί της αρχής στα νομοσχέδια και τα καταψηφίζουν. Υπερθεματίζουν μνημονιακά. Συμπεριφέρονται σαν τον Μιθριδάτη, αλλά θέλουν το δηλητήριο να το πιει ο ελληνικός λαός. Συμπεριφέρονται σαν σχιζοφρενείς. Πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο και να καταλάβουν ότι η κρίση είναι ένας ανελέητος πόλεμος σε βάρος των φτωχών. Η λιτότητα αποδείχτηκε ότι δεν είναι λύση», δήλωσε.
Ο κ. Μηταφίδης υπογραμμίζει ότι όλα τα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόντρα στα μνημόνια και στόχο έχουν να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτά, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
«Ο στόχος κάθε νομοθετικής παρέμβασής μας είναι να περιέχει και τον κοινωνικό δείκτη. Να μετακινήσουμε πόρους και να αντιμετωπίσουμε τη φυγή κεφαλαίων. Στην Ευρώπη δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν το ελληνικό κοινωνικό ζήτημα. Και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι το έχουν πλέον και στις ίδιες τις χώρες τους. Δημιουργείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία όσων υφίστανται τα δεινά των πολιτικών λιτότητας, όμως για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να συνδυαστεί αυτό και με ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Το κοινωνικό ζήτημα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο», σημείωσε ο κ. Μηταφίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.