Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Δ.Μάρδας:«Δεν πτωχεύουμε ούτε Μ.Πέμπτη, ούτε Μ.Παρασκευή»

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ούτε τη Μεγάλη Πέμπτη ούτε και τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς τα χρήματα για το ΔΝΤ έχουν ήδη δεσμευτεί», τονίζει μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και εκτιμά ότι «τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας».

"Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι’ αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας", έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο κ. Μάρδας.
Και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους ως το τέλος του μήνα, μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά τον Απρίλιο. Και έκλεισε το post τονίζοντας πως τα δύσκολα πέρασαν και απομένει μόνο να πάψει η ασφυξία στην αγορά.

Το post του Δημήτρη Μάρδα στο Fecebook

Kai ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας...
Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη παρασκευή άραγε?) σε διάφορα blogs κ.λπ, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι' αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί συντάξεις κ.λπ) πληρώνονται κανονικά τον Απρίλιο.... και οι διαπραγματεύσεις βέβαια τρέχουν! Αν και μπορεί να θεωρηθεί τομληρή η ακόλοθη άποψη, έχω την αίσθηση, με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και τα όσα προσδοκούμε να θα υλοποιηθούν, ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Το μόνο που μένει είναι να πάψει η ασφυξία στην αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.