Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Παραχωρείται η πρώην κοινότητα Ν.Επιβατών στους «Επιβάτες»

To δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με απόφασή του, ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση  χρήσης δημοτικού ακινήτου του πρώην κοινοτικού καταστήματος Νέων Επιβατών στον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο «Επιβάτες στους Αιώνες». Το κτήριο, που είναι του 1927, εμβαδού 90 τ.μ., ήταν μέχρι σήμερα εγκαταλειμμένο, αποτελώντας «στέκι» τα βράδια για διάφορα περιθωριακά στοιχεία.

Η παραχώρηση χρήσης, που γίνεται για οκτώ χρόνια, μέχρι το 2023, μπορεί να ανακληθεί με όμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγκρίθηκε δε μετά τη δέσμευση του Δ.Σ. του συλλόγου στο δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, ότι θα προβεί με δικούς του πόρους στην αναπαλαίωση-ανακατασκευή του κτηρίου. Σύμφωνα με την ίδια δέσμευση, ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως Λαογραφικό Μουσείο, ενώ ο σύλλογος θα επιτρέπει και σε άλλους συλλόγους των Νέων Επιβατών να φιλοξενούν εκεί εκθέσεις.
Σημειώνεται ότι όταν το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο των Νέων Επιβατών, ο τοπικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Αγησίλαος Μήλιος, συμφώνησε μεν με τους όρους παραχώρησης του κτηρίου, πρότεινε όμως πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης, να προηγηθεί έρευνα και να ερωτηθούν όλοι οι σύλλογοι του δημοτικού διαμερίσματος Νέων Επιβατών, μήπως προκύψει κάποια καλύτερη πρόταση αξιοποίησης του κτηρίου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.