Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Χέρι-χέρι Μαυρομάτης και Τσαμασλής παραδίνουν την καθαριότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα

Το ανοσιούργημα συντελέστηκε. Χέρι-χέρι Μαυρομάτης και Τσαμασλής, ψήφισαν από κοινού για το ξεπούλημα της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού σε εργολάβους. Η πρόταση των εργαζομένων στο δήμο να αποσυρθεί το θέμα για να οργανωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων με ίδια μέσα, έπεσε σε «ώτα μη ακουόντων», καθώς όλα έδειξαν ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό από τη δημοτική αρχή.

Σκληρή κριτική, άσκησαν στις διοικήσεις του δήμου, τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τη μεθοδευμένη εδώ και καιρό απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, προκειμένου αυτή να παραδοθεί ως ώριμο φρούτο στα ιδιωτικά συμφέροντα. «Ήρθαμε στη σημερινή συνεδρίαση για να σας χειροκροτήσουμε κύριε Μαυρομάτη. Αλλά όχι για τη σημερινή σας στάση, παρά για τα όσα λέγατε πριν ένα ακριβώς χρόνο, όταν δηλώνατε κατηγορηματικά ότι «αποτελεί προμελετημένο έγκλημα η παραχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες», σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος. Και απηύθυνε ερωτήματα στα οποία δεν απάντησε η δημοτική αρχή. Όπως ρώτησε συγκεκριμένα:
«Γιατί η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δεν πήρε έγκαιρα μέτρα ώστε  να μην φτάσουμε στο σημερινό μελανό σημείο της έλλειψης προσωπικού; Τι ενέργειες έκανε; Τι διεκδίκησε; Πώς; Από που; Τι έπραξε αυτούς τους επτά και πλέον μήνες  που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου για τη βελτίωση του υπάρχοντος εξοπλισμού, για την επισκευή των απορριμματοφόρων και των άλλων οχημάτων; Πως αξιοποίησε τις προτάσεις της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" για την προμήθεια καινούριων απορριμματοφόρων με λίζιγκ, ή την εισαγωγή από το εξωτερικό ελαφρώς μεταχειρισμένων; Πως ενήργησε ώστε η συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών και η παραχώρησή τους στους ιδιώτες να μην είναι «αναγκαίο κακό»;
Στο κενό όμως, έπεσε και η πρόταση της «Συμπολιτείας» να υπάρξει μικρή παράταση 2-3 μηνών της σημερινής σύμβασης με τον ιδιώτη, προκειμένου μέχρι τέλους του χρόνου να οργανωθεί σωστά η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, με τις προσλήψεις προσωπικού και την προμήθεια απορριμματοφόρων με λίζιγκ ή μεταχειρισμένων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού, Πέτρος Πετρίδης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την ομόφωνη αντίθεση των δημοτικών υπαλλήλων σε κάθε ιδιωτικοποίηση. Υπογραμμίζοντας ότι πριν η διοίκηση του δήμου προχωρήσει στην ενέργεια αυτή θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη βελτίωση του υπάρχοντος εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού. «Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι συμφερότερη η παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες», είπε. Ενώ ο εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μπάρτζας αναρωτήθηκε πως μπορεί να επιτευχθεί η κοινωνική πολιτική όταν υπεισέρχεται το κέρδος.
Η απάντηση του δημάρχου κ. Μαυρομάτη ήταν ότι δεν επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση καμιάς υπηρεσίας του Δήμου, αλλά αναγκάζεται να καταφύγει στους εργολάβους λόγω της έλλειψης προσωπικού και του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσωπική επίθεση του δημάρχου απέναντι στο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσακμάκα, όταν ο τελευταίος επισήμανε τις απανωτές «κωλοτούμπες» του στο θέμα της καθαριότητας. Καθώς, ενώ κατηγορούσε λάβρος την προηγούμενη διοίκηση του δήμου για την παράδοση της καθαριότητας σε συμφέροντα, σήμερα υιοθετεί τις πρακτικές της.
Προκλητικά εριστική, ήταν για μία ακόμη φορά η στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, διακόπτοντας συνεχώς τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας» στη διάρκεια της ομιλίας του, αλλά και επιχειρώντας να δώσει μαθήματα… δημοκρατικής συμπεριφοράς! 

Στην ψηφοφορία που έγινε στο τέλος της συζήτησης, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μαυρομάτη και Τσαμασλή ψήφισαν υπέρ του να παραδοθεί η καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα για δύο χρόνια. Ενώ καταψήφισε ο κ.Κώστας Βογιατζής, δηλώνοντας ότι συντάσσεται με τους εργαζόμενους. Κατά του ανοσιουργήματος, όπως το χαρακτήρισαν, τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας», καθώς και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.