Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ι. Μαυρομάτης: "Προμελετημένο έγκλημα η παραχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες"

Μαυρομάτης ως αντιπολίτευση, απευθυνόμενος προς την προηγούμενη διοίκηση Αλεξανδρή: «Η υπηρεσία καθαριότητας όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του Δήμου, επιτελούν κοινωνικό έργο. Αν είστε ανίκανοι να τις λειτουργήσετε και θέλετε να τις ξεπουλήσετε, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και το καταψηφίζουμε». Αυτά έλεγε ο σημερινός δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τα ακριβώς αντίθετα υποστηρίζει σήμερα, κάνοντας στροφή 180ο .

Τα λόγια του κ. Μαυρομάτη, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, μας τα θύμισε το πολύ καλό ιστολόγιο «Ακτιβιστής» σε ένα επιτυχημένο ηχητικό που παρουσίασε, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, όπου θα συζητηθεί η πρόταση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση της καθαριότητας για άλλα δύο χρόνια σε ιδιώτες, έναντι του ποσού των 1.663.810,88 ευρώ 
Έλεγε λοιπόν τότε, ως αντιπολίτευση ο σημερινός δήμαρχος, κατηγορώντας την δημοτική αρχή του προηγουμένου δημάρχου, Γιάννη Αλεξανδρή, η οποία πρώτη άνοιξε το δρόμο για την επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων στην καθαριότητα του δήμου Θερμαϊκού:
«Μισό εκατομμύριο ευρώ δίνετε στους ιδιώτες. Είναι προμελετημένο το έγκλημα που θα διαπραχθεί. Και όλοι αυτοί οι λόγοι που επικαλείστε στην εισήγηση, είναι λόγοι που έχουν ξεπεραστεί σε άλλους δήμους και στο ανθρώπινο δυναμικό και στα καύσιμα και στον εξοπλισμό. Θέλουμε ή δεν θέλουμε (σ.σ. υπηρεσία καθαριότητας); Η δική σας διοίκηση δεν θέλει να κρατήσει την υπηρεσία καθαριότητας για πολλούς και διάφορους λόγους και την παραδίδει στα χέρια των ιδιωτών.
Η υπηρεσία καθαριότητας και κάθε άλλη υπηρεσία του δήμου, επιτελούν ένα κοινωνικό έργο. Αν είστε ανίκανοι να τις λειτουργήσετε και θέλετε να τις ξεπουλήσετε, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και το καταψηφίζουμε».
Αυτά υποστήριζε ο κ. Μαυρομάτης από την αντιπολίτευση. Τα ακριβώς αντίθετα, πράττει σήμερα. Οι δημότες του Θερμαϊκού που τον ψήφισαν, ας κρίνουν για τη συνέπεια λόγων και έργων.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σχετικό ηχητικό του «Ακτιβιστή» ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.