Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η νέα "επιτυχία" της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού

Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να μην αντιγράψουμε από τον Ακτιβιστή το σχόλιό του για το νέο  «επίτευγμα» της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού, να εξετάζονται προληπτικά δωρεάν οι εργαζόμενοι του δήμου στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας. Μία υπηρεσία που ούτως ή άλλως παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες με ασφαλιστική κάλυψη.

Είναι ενδεικτικό το διθυραμβικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη να δηλώνει ότι «η διοίκηση του δήμου κάνει ότι μπορεί για να προσφέρει στους εργαζομένους του δήμου καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα και την εργασία τους».
Όλα αυτά, αποτελούν μάλλον τον προάγγελο για τα όσα θα παρακολουθήσουμε στην προπαγανδιστική εφημερίδα, την οποία ετοιμάζεται να εκδώσει η δημοτική αρχή. Και όπου, ελλείψει πραγματικών επιτυχιών της διοίκησης του δήμου, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε να κάνουν κάποιοι «την τρίχα τριχιά», όπως λέει ο λαός μας.    

Ας παρακολουθήσουμε όμως την ανάρτηση του Ακτιβιστή που έγραψε:
«Με δελτίο τύπου πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο συμφωνίας του Δήμου με το ΚΥ Μηχανιώνας για εκτέλεση προληπτικών εξετάσεων των εργαζομένων του
 σ' αυτό (ΚΥ).
Γνωστοποιείται στην ανακοίνωση η δυνατότητα των εργαζομένων να εκτελούν εξετάσεις, όπως άλλωστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη στο ΚΥ.
Ανακαλύπτοντας λοιπόν, η διοίκηση του Δήμου, την Αμερική προσφέρει στους εργαζόμενούς της "χρήσιμες παροχές μέσα από τις δημόσιες δομές" διαφημίζοντας με το δελτίο τύπου της το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Ομολογουμένως επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, όπως αναφέρει, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και όντας αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχουν τη δυνατότητα για εκτέλεση αναγκαίων, με βάση το ιατρικό ιστορικό τους, εξετάσεων, να προσφέρει στους εργαζόμενους κοινωνικό αγαθό που ΗΔΗ έχουν.

Εκτός αν η περιβόητη διαφημισμένη συμφωνία, που εξασφαλίζει τα ήδη εξασφαλισμένα στα του οίκου της, περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς δηλ. την έκδοση ηλεκτρονικής εντολής - όπου απαιτείται ΑΜΚΑ - στην οποία υπάρχει και η αντίστοιχη κοστολόγηση, κίνηση δηλαδή παράτυπη και παράνομη από πλευρά ΚΥ, αφού εντάσσεται στη λογική του "δικού μας μαγαζιού" και που πιστεύουμε ότι δεν θα έκανε ποτέ η διοίκηση του φορέα (ΚΥ).
Έκπληξη όμως κι ερωτηματικά γεννώνται με την επισήμανση στο κείμενο ότι το ταμείο του Δήμου δεν θα επιβαρυνθεί. Δηλαδή υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο για υπηρεσίες υγείας που η πολιτεία έτσι κι αλλιώς προσφέρει στους εργαζόμενους - ασφαλισμένους και μάλιστα με δημόσια δομή υγείας που βρίσκεται στην περιοχή μας ;;;

Πάντως θα συμβουλεύαμε τον Δήμο, μιας και αποφάσισε να κινείται στο προφανές κι αυτονόητο, την επόμενη φορά να κλείσει συμφωνία με τα super markets της περιοχής μας για να μπορούν οι εργαζόμενοί του να πραγματοποιούν ελεύθερα τις αγορές τους σ' αυτά.


Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου:



Προληπτικές εξετάσεις των εργαζομένων του δήμου στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας

Σε γενικές προληπτικές ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται από χθες οι εργαζόμενοι του δήμου Θερμαϊκού στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.

Μετά από συμφωνία της διοίκησης του δήμου με τους υπεύθυνους του Κέντρου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν τις επόμενες ημέρες να εξεταστούν προληπτικά .
 

Η πρωτοβουλία της διοίκησης εντάσσεται στην προσπάθεια να διασφαλιστούν στους εργαζομένους του δήμου χρήσιμες παροχές μέσα από δημόσιες δομές και χωρίς καμία επιβάρυνση του ταμείου του δήμου.
 

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η διοίκηση του δήμου κάνει ότι μπορεί για να προσφέρει στους εργαζομένους του δήμου καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα και την εργασία τους. Στις δύσκολες ημέρες που περνάει η Ελλάδα η υγεία και η κοινωνική πρόνοια των πολιτών έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα και κάθε δυνατότητα παρέμβασης στο θέμα είναι θετική. Ο δήμος συνεργάζεται σε πολλά επίπεδα με το Κέντρο Υγείας, στο οποίο πρόσφατα με δική μας πρωτοβουλία έγινε γενικός καθαρισμός , και από τη σχέση αυτή ωφελημένοι είναι οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.