Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

O κ.Μαυρομάτης, το κινητό τηλέφωνο και η... Δημοκρατία!

του «Ακτιβιστή»
«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης, όταν στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δίνοντας ανεπίτρεπτες διαστάσεις σε ένα ασήμαντο γεγονός, θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία για να πλήξει τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις που ο τελευταίος είχε διατυπώσει κατά της διοίκησης του δήμου για αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά, ο κ. Μαυρομάτης ξιφούλκησε ατυχέστατα:
-«Μας μιλάτε για Δημοκρατία κι εσείς χτες όλο το πρωί δεν απαντούσατε στα τηλεφωνήματα που σας κάναμε από το Δήμο στο κινητό σας, για να σας καλέσουμε στο «Συμβούλιο των Επικεφαλής των παρατάξεων». Αυτή είναι η Δημοκρατία σας; Αυτό δείχνει και έλλειψη ευγένειας», είπε ο δήμαρχος.

Απαντώντας, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» σήκωσε ψηλά το κινητό του, σημειώνοντας:
-Καλώ οποιονδήποτε θέλει να έρθει και να ελέγξει το κινητό μου, προκειμένου να δει ότι χτες το πρωί υπήρχαν 40 περίπου αναπάντητες κλήσεις και όχι μόνο οι 3-4 που έγιναν από το γραφείο του δημάρχου. Ο λόγος; Χρειάστηκε να μεταβώ επειγόντως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και βιαστικά, άφησα το κινητό μου στο σπίτι.
-Μαυρομάτης: «Σου στείλαμε και e-mail, μπορούσες να απαντήσεις εκεί».

-Κουζινόπουλος: Σας είπα ότι ήμουνα στο δρόμο, στο κέντρο. Πώς να το διαβάσω; Μαντικές ικανότητες δυστυχώς δεν διαθέτω. Ούτε έχω τις στρατιές των γραμματέων και των παρατρεχάμενων που έχετε εσείς ως δήμαρχος, ούτε τα αυτοκίνητα του δήμου. Κι εξάλλου, όποιος ήθελε πραγματικά να με βρει, τι το απλούστερο από το να τηλεφωνήσει στο σπίτι μου, όπου φυσικά θα του έλεγαν ότι είχα αφήσει εκεί το κινητό. Όσο για τη Δημοκρατία που αναφέρατε, ισχύει εδώ το «κοίτα ποιος μιλάει». Δεν μπορεί να επικαλείται τη Δημοκρατία μία διοίκηση, που απέκλεισε τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» από όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις, πρωτίστως αυτές που διαχειρίζονται χρήματα, για να μην ξέρει τι γίνεται μέσα εκεί και αν αληθεύουν οι σοβαρές καταγγελίες που διατυπώνονται».
Η προσπάθεια του δημάρχου να εκμεταλλευθεί μικροπαραταξιακά αυτό το ασήμαντο, τυχαίο γεγονός, δημιουργεί και ένα άλλο ζήτημα: Αυτό του τρόπου λειτουργίας του «Συμβουλίου Επικεφαλής Παρατάξεων». Ένα θεσμό που τον είχε προτείνει η «Συμπολιτεία» στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, τείνει όμως να εξελιχθεί σε μία καρικατούρα, προκειμένου να έχει η διοίκηση μία επίφαση δημοκρατικότητας. Καθώς, πως αλλιώς να εξηγηθεί η στάση του δημάρχου, που ενημερώνει μεν τους επικεφαλής για μακρόπνοα «σχέδιά» του (π.χ. η διαπλάτυνση της οδού Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας), αποφεύγει όμως να τους πληροφορήσει για τεράστια θέματα, όπως η παραχώρηση του φιλέτου των 23,5 στρεμμάτων στον Ποταμό, φέρνοντας το θέμα αιφνιδιαστικά στο δημοτικό συμβούλιο, προκαταλαμβάνοντας τους πάντες και κυρίως, χωρίς να δώσει το παραμικρό στοιχείο στις δημοτικές παρατάξεις;

Αυτή η συμπεριφορά, αυτή η στάση της διοίκησης, ήταν μεταξύ των άλλων που οδήγησε τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» να απευθύνει την προειδοποίηση προς τη διοίκηση Μαυρομάτη στην πρόσφατη απολογιστική συνέλευση του δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2014: «Αλλάξτε ρότα, η πορεία που ακολουθείτε σας οδηγεί κατευθείαν στα βράχια και θα εξωκείλετε. Καθώς, δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.