Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Δήμος Θερμαϊκού: Η «Πρωτεύουσα της λακκούβας»

Επισημαίναμε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι ο δήμος Θερμαϊκού διεκδικεί τον τίτλο της… «Πρωτεύουσας της λακκούβας», με τα βαθουλώματα που έχουν δημιουργηθεί σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής.  Και χαρήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν συνεργείο του δήμου, άρχισε να καλύπτει τις λακκούβες αυτές.

Δυστυχώς, καθώς τα θαύματα διαρκούν μερικές μόνο ημέρες, η ικανοποίηση κράτησε μόλις μία εβδομάδα, όσο και οι βουλωμένες λακκούβες που ξαναάνοιξαν, κι αυτή τη φορά μάλιστα άρχισαν να γίνονται και πιο επικίνδυνες.
Ο λόγος; Αντί να γίνει σοβαρή επιδιόρθωση των δρόμων, τα βαθουλώματα καλύφθηκαν με αμμοχάλικο και λίγη πίσσα από επάνω. Και με τα βαριά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο (φορτηγά ψυγεία, βυτιοφόρα κλπ) αλλά κυρίως με τη βροχόπτωση του τελευταίου διημέρου, οι λακκούβες όχι μόνο δημιουργήθηκαν εκ νέου, αλλά και αποτελούν πλέον κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς, καθώς από μακριά, με την υγρή άσφαλτο που έπεσε επάνω τους, μαυρίζουν και φαίνονταν σα να είναι καλυμμένες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι διαρκώς κατατίθενται προσφυγές στο δήμο Θερμαϊκού από δημότες που ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητά τους από τέτοιες λακκούβες (λάστιχα, ζάντες, αμορτισέρ κλπ).  

Τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση κακοτεχνιών στους δρόμους είναι πολλά και ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση. Η εμφάνιση μιας λακκούβας στο οδόστρωμα οφείλεται συνήθως στη μη καταλληλότητα του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί για βάση η στην μικρότερη ποσότητα πίσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.