Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Απέτυχε και πάλι η εκλογή Συμπαραστάτη στο Δήμο Θερμαϊκού

Απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Θερμαϊκού. Στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο, κανένας από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων. Έτσι θα υπάρξει μία ακόμη, τελευταία ψηφοφορία για το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση.

Από τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έλαβε 16 ψήφους ο κ. Κυριάκος Αποστολίδης, 5 ψήφους η κ.Ελένη Κουλαρτζά, 2 ψήφους η κ. Συμεώνα Σαφλούκα-Παπαδοπούλου και καμία ψήφο οι επίσης υποψήφιες Ελένη Χατζηχιδίρογλου και Χριστίνα Μεσμερλή. Ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο και υπήρξε και μία αποχή.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 6 Μαρτίου, ο κ. Αποστολίδης είχε λάβει 14 ψήφους, η κ.Κουλαρτσά 9 ψήφους, η κ.Χατζιχιδίρογλου 4 ψήφους και καμία ψήφο οι Σαφλούκα-Παπαδοπούλου και Μεσμερλή.
Υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη, απαιτούνταν να λάβει τα 2/3 των 33 μελών του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή 22 ψήφους.
Όπως είχε γίνει γνωστό, η δημοτική ομάδα του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, σε προσυμβούλιο που έγινε πριν την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποφασίσει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κυριάκου Αποστολίδη, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2010, ήταν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Περαίας με το συνδυασμό «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του κ. Μαυρομάτη.

Η ψηφοφορία για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα επαναληφθεί για μία ακόμη, τελευταία φορά, στην επόμενη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την 1η Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.