Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Σάλος από την απαλλαγή Κασιδιάρη για τα άνανδρα χαστούκια

Σάλο, προκαλεί στην κοινή γνώμη η απόφαση δικαστηρίου, το οποίο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την άνανδρη επίθεσή του, μέσα στο στούντιο του ΑΝΤ1, κατά της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.
Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".
Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».
Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ο Αντώνης Παπαδάκης , η Θεοδώρα Κουτροκόη και ο Λάζαρος Μαντικός.
Κανέλλη: «Υπόθεση όλων η καταδίκη του φασισμού»
Μετά το τέλος της δίκης, η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε μεταξύ άλλων: «.... Η καταδίκη του φασισμού δεν είναι υπόθεση του συστήματος που τον εκτρέφει, είναι υπόθεση όλων μας. Το νου σας στη δράση της Χρυσής Αυγής, και κυρίως για όσα γίνονται στα παρασκήνια. Τι να πεις για το κλίμα που έγινε η δίκη, όπου αναρωτιόμασταν αν η πλειοψηφία της Βουλής είναι επαρκής με τη μη παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι για εγκληματική οργάνωση. Ζωή σε λόγου σας».

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».
Κικίλιας: Αισθάνομαι ντροπή

«Δεν έχω ποτέ σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης. Αισθάνομαι όμως ντροπή για την αθώωση του κ Κασιδιάρη για τη βιοπραγία στη Λιάνα Κανέλλη!», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρώην υπουργός της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.