Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

H πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης. Τι γράφουν οι εφημερίδες

Στην πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης Τσίπρα στη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρονται όλες οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του Έλληνα πρωθυπουργού.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ως εδώ Μέρκελ"
Η εφημερίδα γράφει "«Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ - Πρέπει να δώσουμε στον νέο μας ηγέτη μία ευκαιρία» είναι ο τίτλος της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην έγκριτη βρετανική εφημερίδα «Times», μέσω της οποίας δεν δίστασε να επιτεθεί στην καγκελάριο Μέρκελ -την οποία χαρακτήρισε σκληρή- για τη στάση που επιμένει να κρατά απέναντι στη χώρα μας".

ΕΘΝΟΣ: "Παρέμβαση με νόημα από τον Ομπάμα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ηχηρή παρέμβαση, με αποδέκτη το Βερολίνο, προχώρησε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος ευθέως στην Ελλάδα, διεμήνυσε ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί με πολιτικές λιτότητας. Θετικά μηνύματα και από το Παρίσι, ύστερα από τη συνάντηση Βαρουφάκη - Σαπέν

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Αγιος Παΐσιος για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλοί αναρωτιούνται εάν ο Αγιος Παΐσιος είχε προβλέψει την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχει μια ρήση του, από το 1983 στη Σουρωτή, που δείχνει σημαντική ομοιότητα με τα όσα διαδραματίζονται σήμερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανώμαλη προσγείωση στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "με μια σαφώς ηπιότερη και πιο φιλοευρωπαϊκή ρητορική αλλά με τις ίδιες θέσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν φτάνοντας μάλιστα να χαρακτηρίσει τη Γερμανία«πνευματικό φάρο» για την Ελλάδα".

ΕΣΤΙΑ: "Στου κασίδι το κεφάλι..."
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Τσίπρας έχει αδιαμφισβήτητες επικοινωνιακές ικανότητες, οι οποίες τον εκτόξευσαν στο αξίωμα του Πρωθυπουργού σε ηλικία μόλις 40 ετών. Δεν έχει όμως καμμία διοικητική εμπειρία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι όροι της νέας συμφωνίας για την υπέρβαση της λιτότητας τίθενται στο τραπέζι της πολιτικής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Γαλλία και Ιταλία προαναγγέλλουν ραγδαίες αλλαγές, απορρίπτοντας το πρόγραμμα της τρόικας, ενώ εισηγούνται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναζητώντας ευρω-συμμαχίες
Η εφημερίδα αναφέρεται σε συναντήσεις Τσίπρα με Ρέντσι, Ολάντ και Γιούνκερ και σημειώνει: “Στήριξη Ομπάμα στην Αθήνα”.

ΤΑ ΝΕΑ: "Προς (gr)exit της τρόικας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες συμμαχίες βρίσκει η κυβέρνηση στην προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης για την ανάπτυξη και τη διευθέτηση του χρέους: δημόσια παρενέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για «νέο συμβόλαιο με την Ελλάδα» μίλησε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, ενώ διαρροές από τις Βρυξέλλες θέλουν τον πρόεδρο της Κομισιόν να επεξεργάζεται σχέδια για «έξοδο» της τρόικας".

ESPRESSO: Μπαμ με τον Μπεν, έπειτα από 24 χρόνια
Σύμφωνα με την εφημερίδα, βρήκαν νεαρό, υιοθετημένο από Ρομά στον Πύργο, ο οποίος θα υποβληθεί σε τεστ DNA. Αξιόπιστος Έλληνας, που έκανε φυλακή, δηλώνει πως κάποιος του είπε ότι τον είχαν απαγάγει στην Κω, τον νάρκωσαν και τον έκρυψαν σε ένα φορτηγό με καρπούζια. Άνευ σχολίων.

Kontranews: "Πόλεμος Μέρκελ-Ομπάμα για την Ελλάδα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πόλεμο ανάμεσα σε Αμερική και Ευρώπη προκαλεί η τολμηρή πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα τη μείωση ελληνικού δημοσίου χρέους, αμφισβητώντας ευθέως τη γερμανική κυριαρχία και τις πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν σε δραματικά αδιέξοδα τις οικονομίες των χωρών του νότου προκαλώντας πείνα, ανεργία και εξαθλίωση".

Star Press: Με σεξ, έλυνε τα μάγια
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “τσαρλατάνος εξαπατούσε όμορφες κι ανυποψίαστες γυναίκες” κι είχε ζητήσει ως και 25.000 ευρώ –και βραδιά σεξ- για να… λύσει μάγια.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα πολιτική συμφωνία"

Η εφημερίδα τονίζει "θετική αλλαγή του κλίματος στις σχέσεις με τους εταίρους καταγράφηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς από το σκηνικό της ρήξης που είχε διαμορφωθεί το απόγευμα της Παρασκευής, σήμερα διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην αρχή της διαπραγμάτευσης για έναν «οδικό χάρτη», προς νέο «συμβόλαιο», αλλά και νέο πακέτο χρηματοδότησης της οικονομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.