Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Προπαγανδιστική εφημερίδα εκδίδει ο δήμος Θερμαϊκού

Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης
Η εφημερίδα που έβγαζε ως αντιπολίτευση ο κ. Μαυρομάτης
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, καταψήφισαν  την εισήγηση της δημοτικής αρχής για την έγκριση ποσού 50.200 ευρώ, προκειμένου να εκδοθεί μηνιαία εφημερίδα του Δήμου, που θα λιβανίζει το "έργο" της διοίκησης Μαυρομάτη.

«Είναι απαράδεκτο σε μία εποχή που ο δήμος δηλώνει αδυναμία διάθεσης ακόμη και μικροποσών για την κάλυψη των αναγκών του και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, να διατίθεται ένα τέτοιο ποσό μόνο και μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους», σημείωσαν οι σύμβουλοι της παράταξης «Θερμαγικός-Καλύτερη ζωή για όλους» Χρήστος Βογιατζής και Έφη Ζαριφέ, καθώς και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Όπως είπε ο κ.Χρ. Βογιατζής, κυκλοφορούν στο δήμο Θερμαϊκού αρκετές τοπικές εφημερίδες και λειτουργούν διαδικτυακά μέσα, από τα οποία θα μπορεί επαρκώς ο δήμος να ενημερώνει τους δημότες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ενώ ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», πέρα από το οικονομικό θέμα, απευθυνόμενος στη διοίκηση του Δήμου έδωσε και μία άλλη διάσταση: «Προχωράτε στην έκδοση εφημερίδας χωρίς προηγουμένως να έχετε καταρτίσει ένα κώδικα δεοντολογίας και ένα κανονισμό λειτουργίας, κι αυτό γιατί θέλετε την εφημερίδα να λειτουργεί καθαρά ως προπαγανδιστικό μέσο και όχι για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών, όπως διατείνεστε». Έφερε δε ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας της ωριαίας εβδομαδιαίας εκπομπής που έχει διατεθεί στο δήμο Θερμαϊκού από το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM-100 : «Τόσους μήνες τώρα που είναι στον αέρα αυτή η εκπομπή, περνάνε κάθε βδομάδα ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας, ενώ η αντιπολίτευση είναι σα να μην υπάρχει. Μόνο στις γιορτές μας κάλεσαν τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να πούμε τηλεφωνικά Πρωτοχρονιάτικες ευχές, κι εκείνο, κόβονταν συνέχεια κατά σύμπτωση η τηλεφωνική επικοινωνία», είπε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.