Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Μην πετάτε σκουπίδια σήμερα και αύριο

Σε προειδοποιητικό αποκλεισμό του XYTA στη Μαυροράχη, προχώρησαν νωρίς το πρωί κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την πλημμελή, όπως τη χαρακτηρίζουν, λειτουργία του χώρου. Λόγω του αποκλεισμού, δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο Θερμαϊκού.

Όπως ανακοίνωσε  συγκεκριμένα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος κ. Νίκος Μπαλάφας, λόγω του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, δε θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα του Δήμου σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή (19 – 20 Φεβρουαρίου) και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Κατόπιν τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, κατά το διήμερο αυτό, να μη βγάζουν σκουπίδια στους κάδους.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης ανέφερε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη για το θέμα και συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
«Η κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη, ωστόσο μετά από εισαγγελική παρέμβαση τα απορριμματοφόρα κινούνται κανονικά στον ΧΥΤΑ. Κάτοικοι και φορείς είμαστε στο πλάι και συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία. Παρενέβη το υπουργείο και περιμένουμε τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Όπως είπε, τα προβλήματα είναι η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού εντός του ΧΥΤΑ, η έντονη δυσοσμία, λόγω της μη συλλογής του βιοαερίου, ο κορεσμός των κυψελών 1 και 2 απόθεσης των απορριμμάτων και οι αστοχίες κατασκευής στην κυψέλη 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.