Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σε απολογία υπάλληλος για τα κοιμητήρια των Νέων Επιβατών

Σε απολογία, κλήθηκε ο υπάλληλος του δήμου Θερμαϊκού που είναι αρμόδιος για τα κοιμητήρια των Νέων Επιβατών, μετά το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη εκεί, όταν οι συγγενείς που ακολουθούσαν την εκφορά νεκρού, φτάνοντας στα νεκροταφεία, διαπίστωσαν πως δεν είχε ανοιχθεί ο λάκκος, με συνέπεια να τον σκάψουν μόνοι τους για να γίνει η κηδεία.

Για το περιστατικό, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς του νεκρού, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ελήφθησαν μέτρα από τη διοίκηση του δήμου προκειμένου να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο. Ενώ ανακοίνωσε ότι από τους 20 οκταμηνίτες που προσλαμβάνονται από το Δήμο, οι τρεις προορίζονται για τα κοιμητήρια.
Το θέμα, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, επικαλούμενος σχετική αποκαλυπτική ανάρτηση του «Ακτιβιστή». Παράλληλα δε, έθεσε γενικότερα το θέμα της λειτουργίας των κοιμητηρίων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, δεδομένου ότι υπάρχει υπερπληρότητα και πολλές φορές χρειάζεται να περάσουν ώρες, μέχρι να βρεθεί ελεύθερος τάφος για να ενταφιασθεί κάποιος νεκρός.
Για το ζήτημα αυτό, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες επέκτασης των κοιμητηρίων, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και της δημιουργίας νέων. Παρουσιάζοντας παράλληλα και τη μελέτη που εκπόνησαν για τα κοιμητήρια της Επανομής τα στελέχη της «Συμπολιτείας» Αντώνης Παρταλιός και Θοδωρής Τζίνας.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού, επικρότησε την πρόταση του κ. Κουζινόπουλου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα των κοιμητηρίων σε μία προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξέφρασε δημόσια τα συγχαρητήρια του για τη μελέτη των δύο στελεχών της «Συμπολιτείας», ανακοίνωσε ότι θα τηρείται εφεξής η εκταφή μετά παρέλευση πενταετίας και δήλωσε ότι ήδη προχώρησε η μελέτη για την επέκταση των κοιμητηρίων της Νέας ΜΗχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.