Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας" από το Δ.Σ.

Καταγγέλοντας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης Μαυρομάτη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» αποχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης Μαυρομάτης σε σειρά σημαντικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων η «αξιοποίηση» της παραλιακής έκτασης του Ποταμού Επανομής, που αποτελεί το «φιλέτο» του δήμου Θερμαϊκού.

Χωρίς να περιλαμβάνεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης, δίχως να δοθεί στους δημοτικούς συμβούλους το αναγκαίο ενημερωτικό υλικό και κυρίως, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, η διοίκηση έφερε αιφνιδιαστικά στο δημοτικό συμβούλιο με την αιτιολογία του δήθεν «κατεπείγοντος», εισήγηση για την  παραχώρηση στην «Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού Α.Ε.»,  έκτασης εμβαδού 23.569 στρεμμάτων στην εκπληκτικού κάλλους παραλία του Ποταμού.
Η πρόταση των τριών δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας» να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν σε όλους τους συμβούλους τα απαραίτητα έγγραφα για την ενημέρωσή τους επί του θέματος, προσέκρουσε στην άρνηση του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Ι.Μαυρομάτη. Ενώ επιδείχθηκε για μία ακόμη φορά η αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εμποδίσει τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» να απαντήσει στις αιτιάσεις του δημάρχου.
Εντύπωση προκάλεσε η στάση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.Γ.Τσαμασλής, ο οποίος συντάχθηκε πλήρως με τη στάση της διοίκησης του δήμου, επικροτώντας τις μεθοδεύσεις της επί του θέματος.
Όπως κατήγγειλαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, πριν αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι έντονα από την αίθουσα, η διοίκηση Μαυρομάτη έφερε απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής Διαβούλευσης, δίχως συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο της Επανομής, χωρίς να δοθεί το τοπογραφικό της παραχωρούμενης έκτασης. Και το σημαντικότερο, δεν δόθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους τα σημαντικά απαραίτητα έγγραφα όπως:
-Το χρονικό διάστημα για το οποίο παραχωρείται από το Δήμο στην ΤΕΘ Α.Ε. η συγκεκριμένη έκταση-φιλέτο του Ποταμού Επανομής.
-Η απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΘ Α.Ε. για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 275.000 ευρώ και την αποδοχή της παραχωρούμενης έκτασης
-Η οικονομοτεχνική μελέτη που συντάχθηκε
-Η εκτίμηση των Πιστοποιημένων Εκτιμητών κ.α.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος, Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας, καταγγέλοντας τη συμπεριφορά της διοίκησης στο θέμα αυτό, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, θέτοντας παράλληλα την ανεξήγητη στάση της δημοτικής αρχής να προσπαθεί να περάσει με τη διαδικασία του «επείγοντος» και του «έκτακτου» κορυφαία για το δήμο θέματα, όπως αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.