Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ειδική συζήτηση για την Ελλάδα ζήτησε ο Μ.Γλέζος στην Ευρωβουλή

Τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ελλάδα ζήτησε από τον Μάρτιν Σουλτς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Σε παρέμβαση του, κατά την διαδικασία έναρξης της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο,ο κ. Γλέζος, υπέβαλε πρόταση στον προεδρεύοντα Μάρτιν Σούλτς, να εγκρίνει το Σώμα μία ειδική συζήτηση για την κατάσταση στην χώρα μας.

Αυτό, συμπλήρωσε ο κ.Γλέζος, το ζητώ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς από το Ευρωκοινοβούλιο, που να εκφράζει απόψεις για την Ελλάδα, χωρίς αυτές να έχουν την έγκριση του Σώματος.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρθηκε εναντίον του Μάρτιν Σούλτς υπογραμμίζοντας ότι:

«Λυπάμαι πολύ, κύριε πρόεδρε, αλλά εσείς πήγατε στην Ελλάδα και εκφράσατε κάποιες απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μου, χωρίς να έχετε συνεννοηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο ή να έχετε την έγκριση του. Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή άλλων;», αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος.

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πολύ αργά και συνέστησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθεί στην Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, η οποία και θα πρέπει να υποβάλλει την σχετική πρόταση στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.