Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ενίσχυση των οικονομικών των Δήμων ζήτησε η ΚΕΔΕ

Υπόμνημα με τις θέσεις τους παρέδωσαν οι δήμαρχοι, στον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο. Οι δήμαρχοι ζητούν, μεταξύ άλλων, να ενισχυθούν τα οικονομικά των δήμων και να διασφαλιστούν οι πόροι που θα καταστήσουν τους δήμους «κέντρα» για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των προτάσεών τους είναι:
·         Ενίσχυση των οικονομικών των δήμων και αύξηση συμμετοχής τους σε εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα
·         Εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης αξιοποιώντας την ευκαιρία της
·         Διασφάλιση πόρων ώστε να καταστούν οι ΟΤΑ βασικοί μοχλοί για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής
·         Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους δήμους στα ζητήματα που αφορούν στη χωροταξία, την πολεοδομία και το περιβάλλον.

Επίσης, οι δήμαρχοι ζήτησαν από τον κ. Κατρούγκαλο να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς του υπουργείου σχετικά με τους σχολικούς φύλακες και τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.
Οι θέσεις των δημάρχων κοινοποιήθηκαν στον κ. Κατρούγκαλο χθες, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, από αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη, τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μουράτογλου και τους επικεφαλής των Παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Απόστολο Κοιμήση, Γιώργο Ιωακειμίδη και Δημήτρη Μπίρμπα.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Για το θέμα της αξιολόγησης, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει αλλά με αντικειμενικό τρόπο, και θα πρέπει να αφορά όχι μόνο το προσωπικό αλλά και τις δομές»
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και για το αν υπάρχει κάποια οικονομική μελέτη που να το στηρίζει, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε:
«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα επισπευσθούν τα ζητήματα του ΑΣΕΠ μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο διαχείρισης, του τι μπορεί να πάρει ο κάθε Δήμος από αυτές τις ήδη υπαρκτές καταστάσεις των προσλήψεων υπαλλήλων, όπως επίσης θα υπάρξει μία συνεργασία ΚΕΔΕ και Υπουργείων για ένα γενικότερο προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού υπαλλήλων με τα ζητήματα του 2014»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.