Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Διαβεβαιώσεις για έγκαιρη αποπεράτωση της αποχέτευσης Επανομής

Την αισιοδοξία του ότι θα προλάβει να αποπερατωθεί το έργο του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής μέχρι τις 31 Μαρτίου, ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Διαβεβαιώνοντας ότι θα καλυφθεί η καθυστέρηση ενός μηνός που υπήρξε και οφείλονταν στις έντονες βροχοπτώσεις αλλά και σε εμπόδια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Ζητήσαμε από τον ανάδοχο εργολάβο να αυξηθούν τα συνεργεία, τα οποία πλέον δουλεύουν εντατικά ώστε να προλάβουμε», είπε ο δήμαρχος και προέβλεψε ότι στα μέσα Μαρτίου θα είναι έτοιμος ο αγωγός για να λειτουργήσει.
Μία από τις αιτίες της καθυστέρησης που υπήρξε, είναι ότι το τελευταίο από τα τρία αντλιοστάσια που προβλέπεται να κατασκευαστούν, προκειμένου να προωθούνται τα λύμματα από την Επανομή προς τη Μηχανιώνα και από εκεί προς το σταθμό βιολογικού καθαρισμού, στο Αγγελοχώρι, είχε χωροθετηθεί λανθασμένα και έπρεπε να εξευρεθεί νέος χώρος για την τοποθέτησή του, καθώς τα σχετικά μηχανήματα έχουν ήδη παραληφθεί.
«Γίνονται τα αδύνατα-δυνατά για να είμαστε έτοιμοι στις 31 Μαρτίου, ενώ ήδη από την ΔΕΥΑΘ άρχισε η διαδικασία ενημέρωσης των κατοίκων της Επανομής για τις συνδέσεις», κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης.
Όπως ανέφερε σε παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ.Ι.Καλλονάς, ένας από τους λόγους της καθυστέρησης οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή Πάλιουρα βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τη θάλασσα, γεγονός που δυσκόλεψε τη διάνοιξη των φρεατίων. «Σκάβουν τα συνεργεία και στο ένα μέτρο βάθος βρίσκουν νερό», είπε.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από ερώτηση που υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τσαμασλής. Ενώ όπως προσθέτως ενημέρωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, ένας από τους εργολάβους που είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου αποχέτευσης Επανομής, προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αντικανονική ανάθεση στον ανάδοχο, δικαιώθηκε και τώρα καλείται ο δήμος να πληρώσει αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.