Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Γκρεμίστηκε από το Δήμο η κεραία στην Πυλαία !

Χάρη στην αταλάντευτη στάση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, γκρεμίστηκε σήμερα το μεσημέρι η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που είχε εγκατασταθεί δίπλα στα σχολεία της Πυλαίας, δίπλα σε κατοικίες και τον δημοτικό παιδικό σταθμό.

Η κεραία, που είχε στηθεί σε «απόσταση αναπνοής» από το σχολικό συγκρότημα και τις κατοικίες σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Πυλαίας, γκρεμίστηκε από το σημείο και απομακρύνθηκε οριστικά από την περιοχή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόλυτη δικαίωση για το δήμο, τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, «που είχαν εδώ και καιρό ξεκινήσει ένα πολύπλευρο δικαστικό, αλλά και ευρύτερο αγώνα ενημέρωσης κατά της εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας».
Είχαν προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τη μεριά του δήμου και των κατοίκων της περιοχής, που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας του δήμου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών εκδηλώσεων ενημέρωσης με πρωτοβουλίες των κατοίκων και πάντοτε συμπαραστάτη το δήμο.
«Η σημερινή απομάκρυνση της κεραίας από το σημείο που βρίσκεται αποτελεί τη δικαίωση για το δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Είναι η κατάληξη ενός  συνεπή και μεγάλου αγώνα που κάναμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, κόντρα σε πιέσεις. Στέλνουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε», τόνισε ο δήμαρχος λίγο μετά την οριστική απομάκρυνση της κεραίας. Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με το καθολικό αίσθημα όλης της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.