Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ποιοι λόγοι επέβαλαν τη ματαίωση ενημέρωσης στην Επανομή;

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον(;) η ενημέρωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής. Ποιοι ήταν οι λόγοι που την επέβαλαν; Θα παραθέσουμε μερικούς στη συνέχεια.

Όπως έγραψε το πολύ καλό τοπικό μπλογκ της Επανομής Εθερόπλοος, «οι λόγοι ή μάλλον οι δικαιολογίες πολλές, με την ημιεπίσημη να λέει ότι αναβάλλεται για να γίνει "καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση", η ανεπίσημη να μιλάει για "καταιγισμό ιώσεων" στους ΔΕΥΑΘάδες και οι κακές γλώσσες να λένε ότι φταίει το άσχημο κλίμα που επικρατεί μεταξύ κάποιων μελών του συμβουλίου της επιχείρησης».
 Κοντά σε όλα αυτά, εμείς να προσθέσουμε ότι ο λόγος της αναβολής ίσως να μην είναι άσχετος και με τα όσα έγιναν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού σχετικά με την παραχώρηση του «φιλέτου» του Ποταμού Επανομής στην «Τουριστική Εταιρία Θερμαϊκού Α.Ε.», αλλά και πρόσφατα, με την απώλεια ενός άλλου «φιλέτου» για την Επανομή, των πρώην αποθηκών του Γεωργικού Συνεταιρισμού, που προορίζονταν για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου και των ενδεχόμενων σοβαρών αντιδράσεων των κατοίκων.
Στη σημερινή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ με τον μηχανικό της Επιχείρησης θα προσπαθούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο που θα γίνουν οι συνδέσεις στον αποχετευτικό αγωγό της Επανομής,  τον περίφημο «μαθηματικό τύπο» απ τον οποίο εξαρτάται το ποσό που θα πληρώσει το κάθε νοικοκυριό, καθώς και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε δημότης μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεσή του με τον πολυπόθητο αποχετευτικό αγωγό.
Σημειώνεται πάντως, ότι ενώ έφτασε ο καιρός για να γίνουν οι συνδέσεις στον αποχετευτικό αγωγό, η διοίκηση του Δήμου και της ΕΥΑΘ ακόμη πελαγοδρομούν για το πόσες θα είναι οι δόσεις του τέλους σύνδεσης που θα πληρώσουν οι κάτοικοι. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2014, όπου είχε ανακοινωθεί ο δαιδαλώδης μαθηματικός τύπος καθορισμού του τέλους, η απόφαση του Δήμου ήταν αυτό να πληρωθεί σε έξι δόσεις. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (18/2/2015) ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης έκανε αναφορά σε επτά δόσεις, ενώ πλειοδοτώντας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ τις ανέβασε στις οκτώ.
Τέλος να προσθέσουμε ότι από την πρώτη αρχή η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» τάχθηκε υπέρ της μείωσης του τέλους σύνδεσης στο μισό, καθώς και την πληρωμή του σε δέκα τουλάχιστον δόσεις για την ελάφρυνση των κατοίκων της Επανομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.