Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χιλιάδες λαού στο συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου

Μεγάλο συλλαλητήριο σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση για τη «μάχη» που δίνει στην έκτακτη διαπραγμάτευση του Eurogroup, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα  στο Λευκό Πύργο, ενώ  ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, όπου οι πολίτες κατέκλυσαν το Σύνταγμα, σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συγκέντρωση του Λευκού Πύργου, έδωσαν το δικό τους «παρόν» εκτός των άλλων, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού και η Κίνηση Πολιτών Επανομής.
Η συγκέντρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης ήταν ειρηνική, με αίτημα “την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια”, και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Παρά το ψύχος, οι συγκεντρωμένοι Θεσσαλονικείς κατέλαβαν όλο το χώρο μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Ζητώντας απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα, αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε.
Μετά τις 6.30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.