Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαπαραταξιακά ο Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

Όταν σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας, ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται διαπαραταξιακά και όχι … «ελέω Θεού». Να τι αναφέρει δελτίο τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης: Ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της διαπαραταξιακής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου.
Στη συζήτηση εξετάστηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία διεξαγωγής των συνεδριάσεων, στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας του σώματος.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων δεσμεύτηκαν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις σε επόμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου στη συνέχεια να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη, το οποίο είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη της 4ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Αβραμόπουλου να δοθεί χρόνος και στους 24 πολίτες που κατέθεσαν σχετική αίτηση, ώστε να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους στη διάρκεια της συνεδρίασης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας («Εντάξει), η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Ρία Καλφακάκου («Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη») και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Εφραίμ Κυριζίδης («Εντάξει»), Γιάννης Δελής (επικεφαλής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»), Ελεάννα Ιωαννίδου (επικεφαλής παράταξης «Γειτονιές σε δράση») και Γιώργος Ρακκάς (επικεφαλής παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.