Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το 72% των Ελλήνων επικροτεί τη στάση απέναντι στους δανειστές

Tο Γαλλικό περιοδικό L' echo δίνει τη δική του απάντηση στο ερώτημα γιατί οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορούν γραβάτα
Σωστή θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης να αντιπαρατεθεί με τους εταίρους-δανειστές το 72% των πολιτών, ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 51% του Ποταμιού αλλά και 54,5% του ΠΑΣΟΚ. Πολύ ψηλά είναι και τα θετικά ποσοστά για τη σκληρή στάση της κυβέρνησης και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, 69% και 81.5% αντίστοιχα.

Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Μακράν την καλύτερη εντύπωση (63%) έκανε η επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Τη χειρότερη εντύπωση έκανε η συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ(23,5%) και αμέσως μετά ακολουθεί η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ(21,5%) και τέλος ότι οι περισσότεροι υπουργοί αρνήθηκαν να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο(21,5%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.