Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πάνω από 60.000 άστεγοι στη Νέα Υόρκη !

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, όσο μια πόλη σαν τα Τρίκαλα στην Ελλάδα, είναι άστεγοι στην πόλη σύμβολο του καπιταλισμού, τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο «Συνασπισμός για τους άστεγους», 60.352 άνθρωποι είναι χωρίς σπίτι στη μεγαλούπολη, ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά, βετεράνοι πολέμου και συνταξιούχοι. 

Ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με τον Γενάρη του 2014, όταν ανερχόταν σε 53.615 άτομα που φιλοξενούνταν από την πόλη. Οι οικογένειες αποτελούν τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού των αστέγων.
Η αύξηση, σύμφωνα με την οργάνωση, σε σχέση με πέρυσι, οφείλεται στην έλλειψη φθηνών κατοικιών, αλλά και στις περικοπές των επιδομάτων για την κατοικία.
Ανάμεσα στους άστεγους είναι και βετεράνοι πολέμου, στους οποίους αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, διαβεβαιώνοντας ότι έχει προβλεφθεί, το πρόβλημα των χρόνια αστέγων βετεράνων πολέμου να διευθετηθεί έως το τέλος του 2015, σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενοίκια στη Νέα Υόρκη μπορεί να ξεπερνούν τις 10.000 δολάρια για ένα τριάρι σε ορισμένες συνοικίες του Μανχάταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.