Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αντικείμενο συζήτησης στα σχολεία η εκδήλωση του ΚΑΠΠΑ-2000

Αντικείμενο συζήτησης στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων του Θερμαϊκού, στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο αμφιθέατρο του «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία, όπου ο δήμος Θερμαϊκού βράβευσε τους αριστούχους μαθητές της προηγούμενης ακαδημαϊκής περιόδου 2013 – 2014 και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Ήταν μία εκδήλωση στην οποία επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός, πολλά χειροκροτήματα και έντονη συγκίνηση.

Το ενδιαφέρον του μαθητόκοσμου της περιοχής ήταν ιδιαίτερα έντονο, δεδομένου ότι εκτός από τους βραβευθέντες μαθητές, πολλοί ακόμη ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο πάλκο του θεάτρου, δεδομένου ότι πριν τη βράβευση, εμφανίστηκαν χορωδίες, κομπανίες και μουσικά σύνολα από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, που καταχειροκροτήθηκαν με την άψογη εκτέλεση των μουσικών κομματιών τα οποία παρουσίασαν.
Οι δεκάδες μαθητές απ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα που βραβεύθηκαν, εκτός από τους επαίνους που τους δόθηκαν για τις διακρίσεις τους, παρέλαβαν επίσης και από ένα βιβλίο των συγγραφέων της περιοχής (Σπύρος Κουζινόπουλος, Αντώνης Ματζάρης, Θεοχάρης Παζαράς και Θωμάς Κοροβίνης).
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης επεσήμανε όχι μόνο την προσπάθεια των μαθητών, αλλά και το αποτέλεσμα, αφού όσοι βραβεύτηκαν τα κατάφεραν πολύ καλά ξεπερνώντας τόσο τις μαθησιακές δυσκολίες, όσο και τις περισπάσεις της καθημερινότητας.
Απευθυνόμενος στους μαθητές της περιοχής, είπε:
«Αγαπητά παιδιά σας συγχαίρω από το βάθος της καρδιάς μου διότι τα καταφέρατε. Η προσπάθεια σας είχε αποτέλεσμα. Ξεπεράσατε δυσκολίες, αφού στις μέρες μας οι πειρασμοί της καθημερινότητας είναι για έναν νέο άνθρωπο πολλοί και συχνά προκαλούν περισπάσεις, από την επίτευξη καλού αποτελέσματος. Είναι σε όλους γνωστό ότι η συγκέντρωση και η αφοσίωση είναι δύο «κλειδιά» για αποδοτικό διάβασμα και επιδόσεις . Εύχομαι να συνεχίσετε στους ίδιους ρυθμούς και να εξελιχθείτε σε καλούς επιστήμονες ή επαγγελματίες και χρήσιμους ανθρώπους.
Όμως σ΄αυτή την προσπάθεια αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  και στις οικογένειές σας, για την υποστήριξη που σας δίνουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι για ένα παιδί στη σχολική ηλικία το οικογενειακό περιβάλλον είναι πρώτιστης σημασίας. Επειδή όλοι υπήρξαμε παιδιά και οι περισσότεροι γονείς  σε ανάλογη περίοδο ,γνωρίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές ότι οι γονείς είτε το δείχνουν, είτε όχι, αγωνίζονται και αγωνιούν εξίσου ή και περισσότερο για την πρόοδο των παιδιών τους».
Στην αρχή της ίδιας εκδήλωσης, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, βραβεύθηκε και ο οινοποιός της Επανομής, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, που με τα βραβευμένα κρασιά του έκανε την περιοχή γνωστή σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας μοναδικό επιχειρηματικό πρότυπο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που απέδωσαν εξαιρετικά οι χορωδίες λυκείων της περιοχής και ολοκληρώθηκε με δεξίωση, στην οποία προσφέρθηκε κρασί παραγωγής  Γεροβασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.