Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

«Ο Τσίπρας κρατά στα χέρια του... χειροβομβίδα»

Φληναφήματα του συντηρητικού ευρωπαϊκού τύπου
«Ο Τσίπρας κρατά στα χέρια του μία πανευρωπαϊκή χειροβομβίδα και είναι έτοιμος να απασφαλίσει την περόνη» ισχυρίζεται η συντηρητική βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, παραπέμποντας στους… Βαλκανικούς πολέμους!!  Μέχρι στιγμής, αναφορές στις μάχες του Βατερλό, του Στάλινγκραντ και της Χσου Πενγκ, με 700.000 νεκρούς, ευτυχώς και δεν είχαμε ακόμη. Μέχρι τις εκλογές, βλέπουμε. Μήπως γιαυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην εορτή των Θεοφανίων στον Πειραιά, κρατώντας στα χέρια του ένα λευκό περιστέρι;

Η βρετανική εφημερίδα, που παρουσιάζει την ευρωζώνη ως ναυάγιο με καπετάνιο την Μέρκελ, αναφέρει προκλητικά: «Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κρατά στα χέρια του μία πανευρωπαϊκή χειροβομβίδα και είναι έτοιμος να απασφαλίσει την περόνη, ενώ η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ακόμη κρίσης την ώρα που η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ο Τσίπρας στρίβει το μαχαίρι στην γερμανική ψυχή όταν ζητάει κούρεμα χρέους κατά 50%»
Αφού χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως νεο - μαρξιστικό συρφετό προσθέτει πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει πλέον μια εικόνα του Τσε Γκεβάρα στο γραφείο του και θριάμβευσε γρήγορα στην καθομιλουμένη των Βρυξελλών -τόσο πολύ έτσι ώστε οι ηγέτες της ΕΕ και οι οικονομολόγοι υποθέτουν, δικαίως ή αδίκως, ότι η ρητορική του είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Ωστόσο, η υπεραριστερή Αριστερή Πλατφόρμα, εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και έχει δηλώσει ότι το κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο να εφαρμόσει προοδευτικά το πρόγραμμα της εκτός της ζώνης του ευρώ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τσίπρας στρίβει το μαχαίρι στην γερμανική ψυχή όταν ζητάει κούρεμα χρέους κατά 50%, όπως και η Γερμανία το 1953 όταν η Ελλάδα υπέγραψε παρά το θάνατο περίπου 300.000 πολιτών της κάτω από τη ναζιστική κατοχή.
Όμως η εφημερίδα κάνει και μία ανησυχητική σύγκριση με το 1914 παραπέμποντας στους Βαλκανικούς πολέμους. «'Τότε τα Βαλκάνια ετοιμάζονταν να πάρουν φωτιά, αλλά οι εμπλεκόμενοι πίστευαν πως επρόκειτο για μπλόφα και έβαζαν στοίχημα πως η διαφαινόμενη αλυσιδωτή αντίδραση θα σταματούσε την τελευταία στιγμή».

Η Telegraph συνοδεύει το άρθρο με ένα σκίτσο που δείχνει το ναυάγιο της ευρωζώνης, που έχει ως καπετάνιο την Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.