Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βασιλικός: "Να αποφύγουμε το δίπολο οργής και φόβου"

Στην εκτίμηση πως ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι μέσω των Πρασίνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει την αναγκαία επιλογή για να αποφύγει το δίπολο οργής και φόβου προχώρησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας ΔΗΜΑΡ–Πράσινοι, Βασίλης Βασιλικός.

«Ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη αυτή, οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά μπορούνε να περάσουνε σαν τον Οδυσσέα» τόνισε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη και Νίκο Χρυσόγελο.

Ο γνωστός συγγραφέας τόνισε ακόμη ότι η σχέση του με τον Φώτη Κουβέλη είναι παλιά και σταθερή καθώς είχε δημόσια υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού το 1998. Ο κ. Βασιλικός πρόσθεσε, επικαλούμενος τη φράση του Φρανσουά Μιτεράν, ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ήρεμη δύναμη στη πολιτική.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «η παρουσία του Βασίλη Βασιλικού, σ' αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε, θέλει να σηματοδοτήσει τη θέση ευθύνης απέναντι στα πράγματα, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στη χώρα, απέναντι σ' εκείνο το οποίο διεκδικούν οι Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε ότι οι Πράσινοι συνεργάζονται με τη Δημοκρατική Αριστερά σ' ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά», θέλοντας να δώσουν ένα ενιαίο μήνυμα που διαφέρει από το μήνυμα που βλέπουν γύρω μας:

«Εμείς συζητάμε για προγράμματα ενώ οι άλλοι συζητάνε για μεταγραφές και καρέκλες. Θέλουμε να καλέσουμε τους πολίτες να μας δώσουνε την ευκαιρία να είμαστε στη Βουλή, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς να αλλάξει η πολιτική. Κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του σήμερα να πετύχει τις βαθιές αλλαγές, και πολύ περισσότερο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του. Εμείς στη Βουλή θα επιδιώξουμε να αλλάξουν πολιτικές και κυβέρνηση στη βάση ενός σχεδίου το οποίο προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Στην ανεργία, στα θέματα της υγείας, της οικονομίας. Αυτά είναι τα δυνατά μας στοιχεία. Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά στη βάση αυτού του σχεδίου μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους τη ρύθμιση του χρέους, που θα πρέπει να γίνει σ' ένα πλαίσιο ευρωπαϊκό. Είναι ουτοπία να λέει κανείς σήμερα ότι θα πάει και θα διαγραφεί το χρέος. Αυτό είναι μια αποτυχημένη στρατηγική. Η εναλλακτική λύση που υπάρχει είναι ρυθμίσεις ώστε να μειωθεί το χρέος πράγματι, αλλά αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν οι συνθήκες που υπάρχουν. Είναι τιμή μας που ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιατί το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι αξίες είναι η βάση για να αλλάξουμε και την οικονομία και το μοντέλο της πολιτικής και το μοντέλο της δημοκρατίας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν. Πρέπει να ανακαλύψουμε νέους θεσμούς, νέα μοντέλα οικονομίας και κοινωνικής οργάνωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.