Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Καππαδοκία: Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο

Τη μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ηλικίας 5.000 ετών, ανακάλυψαν ερευνητές στην Καππαδοκία της Τουρκίας. Η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην περιοχή Νεβσεχίρ, ενώ, ο δήμαρχος της περιοχής χαρακτήρισε τις υπόλοιπες αντίστοιχες πόλεις που έχουν βρεθεί ως «κουζίνες» μπροστά στο μέγεθος της νέας ανακάλυψης.

Οι επικεφαλής των ερευνών σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια γνωστή αρχαία πόλη, ωστόσο, οι διάδρομοι των τούνελ φθάνουν τα επτά χιλιόμετρα.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Μεχμέτ Εγούν Τουράν δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων εργασιών: «Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε» είπε στην «Χουριέτ».
Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, είχαν επενδυθεί στις εργασίες 90 εκατ. λίρες Τουρκίας, ωστόσο, ο υπεύθυνος σημείωσε πως το ποσό αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στο μέγεθος της ιστορικής ανακάλυψης.
Το υπέργειο τμήμα της πόλης είχε ανακαλυφθεί από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης. Ήδη έχουν ανευρεθεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.

Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε κοντά στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη με βάθος πάνω από 90 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.