Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Είκοσι γενναίοι στον παγωμένο Θερμαϊκό για τον Σταυρό

Ένας 13χρονος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό
Είκοσι γενναίοι, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι, πήδηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που τον έριξε για τον αγιασμό των υδάτων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κι ενώ εκατοντάδες  πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς, χειροκροτούσαν τους τολμηρούς που δεν δίστασαν να βουτήξουν.

Κι ένας 13χρονος!!
Το Σταυρό, κατάφερε και έπιασε ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης από τα Γιαννιτσά, που έπεσε στα κρύα νερά του Θερμαϊκού μαζί με τους άλλους τολμηρούς. Ο 13χρονος μετακόμισε πρόσφατα με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη φορά που βουτά στα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσει τον Σταυρό. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια  συμμετείχε με αυτό τον τρόπο στον εορτασμό των Θεοφανείων, στη γεννέτειρά του.
Ο Νίκος φοιτά στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου και έχει έναν μικρότερο αδερφό, ο οποίος και τον συνόδευσε σήμερα, μαζί με τον πατέρα τους.«Ήθελα να δώσω ευτυχία και χαρά σε όλους τους ανθρώπους» είπε ο Νίκος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ ο πατέρας του ζήτησε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα κολυμβητήρια της πόλης.
Παρόντες στην τελετή αγιασμού των υδάτων ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Ορφανός, οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Κώστας Γκιουλέκας, οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγιώτης Κοκκόρης, Άννα Ευθυμίου, Γιάννης Αμανατίδης, Νιόβη Παυλίδου, καθώς και ο ιδρυτής του ΠΑΤΡΙΔΑ, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Το "παρών" έδωσαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο αντιδήμαρχος κινητοποίησης των πολιτών, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.